Galatasaray Galatasaray, derbide şampiyonluk ve rekor için sahaya çıkacak! Süper Lig'de bir ilk hedefi

Galatasaray, derbide şampiyonluk ve rekor için sahaya çıkacak! Süper Lig'de bir ilk hedefi

13.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında aldığı 3 puanla şampiyonluk yarışında büyük avantajını sürdürdü. Fenerbahçe derbisinde 1 puan alması halinde şampiyon olacak sarı-kırmızılılar aynı zamanda Süper Lig tarihine geçecek.

Galatasaray, derbide şampiyonluk ve rekor için sahaya çıkacak Süper Ligde bir ilk hedefi

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun bitimine 2 hafta kala zirve yarışında gözler hafta sonunda oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisine çevrildi. Sarı-kırmızılılar, en yakın rakibi Fenerbahçe karşısında evinde 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Öte yandan Galatasaray'ın Fenerbahçe maçında Süper Lig tarihine geçmek için sahaya çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de 36 hafta geride kalırken Galatasaray 99 puan topladı. Fenerbahçe ise 93 puanı hanesine yazdırdı. Galatasaray'ın kalan 2 haftadaki maçlarında 1 puan alması halinde şampiyonluğu resmiyet kazanacak.

Öte yandan Galatasaray, Rams Park'taki Fenerbahçe maçında en az 1 puan alması halinde puanını 100 yapacak. Galatasaray puanını 100 veya üstünde yapması durumunda Süper Lig'de bir sezonda 3 basamaklı puan toplayan ilk takım olacak.

G.SARAY'IN KALAN MAÇLARI

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de sezonun son haftasında ise Konyaspor deplasmanına konuk olacak.

Okan Buruk'un öğrencileri bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig tarihine geçti. Sarı-kırmızılılardan önce Süper Lig'de bir sezonda en çok puan toplama rekoru Fenerbahçe'ye aitti. Fenerbahçe daha önce 93 puan toplayarak Süper Lig tarihine geçmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray, Fenerbahçe'ye ait olan 93 puanlık rekoru kırmasının ardından bu rekoru son 2 hafta kala 99'a yükseltti. Öte yandan şu anda 93 puan toplayan Fenerbahçe, kendisine ait en yüksek puan toplama başarısını tekrarladı.