Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli iki futbolcu ifade verecek iddiası

SON DAKİKA | Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli iki futbolcu ifade verecek iddiası

21.05.2024 - 15:12 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Fenerbahçe derbisi sonrası sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer Instagram canlı yayınında açıkladı. Nevzat Dindar, Fenerbahçeli iki futbolcu hakkında işlem başlatılacağını belirtti. İstanbul Valiliği'nin çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamanın ardından savcılık Fenerbahçe yardımcı antrenörü Emre Kartal, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık ve eski yöneticisi Hulusi Belgü'yü ifadeye çağırdı. Fenerbahçeli futbolculardan Mert Hakan Yandaş ve Osayi-Samuel'in de ifadeye çağrılacağı iddia ediliyor.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer'in Instagram canlı yayınında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Dindar, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylarla ilgili İstanbul Valiliği'nden 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı açıklamasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"FENERBAHÇE GALİBİYETİ HAK ETTİ"

Galatasaray için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Belki de sonuca göre bir şampiyonluk kutlaması yapılacaktı. Galatasaray'ın bu kadar kötü oynayabileceğini düşünmüyordum. En iyi takımlar bile bir yerde takıldılar. Bunun kötü yanı Fenerbahçe maçına denk gelmesi. Üst üste 17 maç kazandıktan sonra 18'inci maçta kaybetme şansınız yükseliyor. Hayat devam ediyor. Bence Galatasaraylılar sonuca değil biraz yaşanan olaylara üzüldüler. Galatasaraylı hukukçluar, başkan ve yönetim devrede. Olaylar arasındaki 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Benim istihbaratıma göre bazı futbolcular da bu adli işleme girecek. Emre Karal, Ertuğrul Karanlık ve Hulusi Belgü olayların içinde yer aldı. Galatasaray Spor Kulübü bu konuyla ilgili gözaltıların olmasını bekliyor. Galatasaray bu olayların peşini bırakmayacak. Oyun olarak Galatasaray, Fenerbahçe'nin çok gerisindeydi. Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen galibiyeti hak etti. Fenerbahçe şampiyonlu olamayacak belki Galatasaray'ın avantajı çok fazla. Premier Lig'de şampiyon Manchester City oldu. Manchester City'nin rakibi Arsenal ikinci oldu. Arsenal iki maçta Manchester City'yi bir maçta yenip bir maçta berabere kaldığını biliyor muyuz? Neticede Manchester City şampiyon oldu. Guardiola şampiyon oldu Arteta'yı yazmayacak tarih.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli iki futbolcu ifade verecek iddiası

"MERT HAKAN VE BİR FUTBOLCU ADLİ İŞLEME ALINABİLİR"

Statta sadece koreografi vardı herhangi bir hazırlık yoktu. Ali bey maçtan 70 dakika sonra geldi. Müzik seslerini biraz yanlış yorumladılar diye düşünüyorum. İstanbul Valiliği'nden resmi açıklama yapıldı. Ali Koç ve beraberindekiler maçtan 70 dakika sonra stada gelip soyunma odasında oyuncuları tebrik ettikten sonra dışarıya çıkarken aniden sahanın içine giriliyor. Stat müdürü Ali Çelikkıran darp ediliyor. Galatasaray süreci yakından takip ediyor. Konuyla alakalı hukuksal anlamda nasıl kararlar alınacağını göreceğiz. Emre Kartal ve yardımcısı ile kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık olayların içindeydi. Ayrıca Hulusi Belgü de olayların içindeydi. İki futbolcu içinde adli işlem başlatılacak. Mert Hakan Yandaş ve bir oyuncunun olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli iki futbolcu ifade verecek iddiası

"KADRODA BAZI DEĞİŞİKLER OLACAK"

Galatasaray'da sakatlık yok. Moraller bozuk ama şampiyonluk konusunda en ufak bir tereddüt yok. Okan Buruk derbiden bazı dersler çıkardı. Derbideki kötü oyun sebebiyle kadroda bazı değişiklikler olacaktır. Galatasaray son dakikaları sever. Bugüne kadar travma yaşamadı. Fenerbahçelilerin gözü de Konya maçında olacak. 1995-96 sezonunda Trabzonspor'un Fenerbahçe'den puan alması Trabzonspor'a... Ama o gün Şenol Güneş stratejik bir hata yaparak maçı kazanmak istedi ve kaybetti. Galatasaray elbette kazanmak isteyecek ama son dakikalarda risk alacağını düşünmüyorum. Kolay bir maç değil. Birtakım komplo teorileri üretiliyor ama Galatasaray kazanmak için sahaya çıkacak. Konyaspor da ligde kalmak için puan almak isteyecek. Kötü bir sonucun büyük bir yıkım yaracağını düşünüyorum. Büyük bir moral bozukluğu yaratır. Derbide kötü oyun hakkını kullandı Galatasaray... Bir tane astrolog var büyü mü yaptı ne yaptı bir tek o bekliyor. Güzel bir hafta bizi bekliyor. Bu hafta böyle geçecek.

Haberin Devamı

"ÖZBEK SEÇİM ÇALIŞMALARINI DURDURDU"

Dursun Özbek seçim çalışmalarını durdurdu. Süheyl Batum çalışmalarına devam ediyor. Cumartesi günü bir seçim var ama Galatasaray taraftarları Pazar günü oynanacak şampiyonluk maçını bekliyor.

FLAŞ İDDİA: OSAYİ VE MERT HAKAN İFADE VERECEK

İstanbul Valiliği; olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklama yaptı. Statta iddialara göre Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Yardımcı Antrenör olan oğlu Emre Kartal ve diğer kişiler tarafından başına vurularak darp edilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadı Müdürü Ali Çelikkıran'a yönelik darp girişiminde bulunan beş kişi hakkında "Adli İşlem" başlatıldığı ifade edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre Galatasaray Spor Kulübü'nün şikayetinin ardından ifade verecek o beş kişinin kimler olduklarına yönelik yeni bilgiler ortaya çıktı. İddialara göre; savcılık tarafından ifadeleri alınacak beş kişi arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ve Ali Çelikkıran'ı saçından çeken Fenerbahçe eski yöneticisi ve yeniden Fenerbahçe başkanlığı için seçime hazırlanan Ali Koç'un listesinde olacağı kulislerde konuşulan Hulusi Belgü de bulunuyor. Diğer iki ismin ise Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ile Bright Osayi-Samuel olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaray derbisi sonrası Fenerbahçeli iki futbolcu ifade verecek iddiası

SAVCILIK 3 İSMİ DUYURDU

Savcılıktan yapılan açıklamada "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımz tarafından, 19/05/2024 Pazar günü Rams Park stadyumunda oynanan Galatasaray – Fenerbahçe futbol müsabakası sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla ayrıntılı ve kapsamlı soruşturma başlatılmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımz tarafından, 19/05/2024 Pazar günü Rams Park stadyumunda oynanan Galatasaray – Fenerbahçe futbol müsabakası sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla ayrıntılı ve kapsamlı soruşturma başlatılmış olup,   Yapılan soruşturma kapsamında, kamera görüntülerinin incelenmesi, delillerin toplanması, mağdurların ifadelerinin alınması, şüphelilerin tespit edilmesi ayrıca bu aşamada kimlikleri tespit edilen E.K., H.B. ve E.K. nın şüpheli olarak ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulundurulmalarının sağlanması yönünde kolluk birimlerine talimatlar verilmiş olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, olaylı derbide yaşananlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. RAMS Park'ta oynanan maçta 6222 Sayılı Yasaya uymayan 35 şahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapıldığı bildirildi. Ayrıca müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç.'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10'da stada geldiği, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini sağlayan özel güvenliği aşarak saha içerisine yöneldiği bilgisi verildi.

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle;

"19.05.2024 Pazar günü saat 19.00'da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin çeşitli medya organlarında spekülatif yayınların yapıldığı görülmüştür.

Ülkemizin iki güzide kulübünün karşılaştığı müsabakanın ardından yaşanan olaylar şu şekilde gelişmiştir:

- Galatasaray - Fenerbahçe futbol müsabakasıyla ilgili tüm güvenlik tedbirleri İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından alınmış ya da özel güvenlik birimleriyle birlikte koordine edilmiştir.

Yazarlar