Ekonomi Karayolları’nın arşivi halka açıldı

Karayolları’nın arşivi halka açıldı

21.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çalışmalarını Karayolları Genel Müdürlüğü döneminde başlattığı “Karayolları 100. Yıl Kütüphanesi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kütüphanenin kurumsal ve toplumsal hafıza açısından önemine dikkat çekti.

Karayolları’nın arşivi halka açıldı

Açılış töreninde konuşan Uraloğlu, medeniyetin kitapla, okumakla, ilimle, irfanla, hikmet ve tefekkürle kıvamını bulduğunu belirterek, “Hayata geçirilen bu güzide kütüphane projesi muhafaza edilen kurum arşivinin yanı sıra çeşitli inşaat firmalarının ve karayolcu arkadaşlarımızın kitap, belge ve çeşitli doküman bağışlarıyla 14 binden fazla kaynağın yer aldığı zengin bir kütüphaneye kavuştuk” dedi. Karayollarının hali hazırda çok zengin bir arşivi olduğunun altını çizen Uraloğlu, bu çerçevede tamamlanan bir kitap çalışmasını da şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“2021 yılında, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından derlenen ‘Karayollarının Asırlık Yol Çizgileri’ kitabının hazırlanması için Genel Müdürlüğümüz arşivini açarak, bilgi, belge ve görsel paylaşımıyla büyük destek sağlamıştır. 700 sayfa ve 5 ana bölümden oluşan söz konusu kitabımız; yolların medeniyetlerin gelişimine katkısından, Osmanlı döneminde yollarla ilgili yapılan düzenlemelere, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilk yıllarından, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan 2000 yılına kadar uzanan 50 yıllık döneme, son 22 yılda hayata geçirdiğimiz mega karayolu projelerine kadar çok kapsamlı bir çalışmadır.”