Oynatma Listesi
HABERLER

Ayhan Bora Kaplan soruşturması! 4 kamu görevlisi gözaltında

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili iddialarda adı geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiserin gözaltına alındığı bildirildi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 61 sanığın yargılanması devam ediyor.

Suç örgütü ile ilgili iddialarda adı geçen ve Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı ile buluştukları iddiası sosyal medyada yer alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, İçişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta görevden uzaklaştırıldı. İddialarla ilgili mülkiye müfettişleri tarafından başlatılan idari soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialar üzerine 'Suç işlemek için anlaşmak', 'Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında dün 3 polis müdürü ve komiser U.G.'nin ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün 4 isim hakkında gözaltı kararı verdi ve şüpheliler gözaltına alındı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gizli tanık S.S.'nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir" denildi.

İŞTE ADIM ADIM KUMPAS İDDİASI

Türkiye'nin gündemine oturan o komplo iddialarındaki ağı CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ konuğu Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ile değerlendirdi.

1. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturma başlattı ve operasyon kararı verildi.

2. Ayhan Bora Kaplan Ankara Emniyetinin operasyonunda tutuklandı.

3. Serdar Sertçelik iki numaralı şüpheli olarak iddianameye girdi.

4. Polis Müdürleri Sertçelik’e ifadelerinde bazı bankalar, bürokratlar, MHP’li isimler, suç örgütleri lideri Ayhan Bora Kaplan’la ilgili ilişkilendirilmesi istedi.

5. Serdar Sertçelik yurtdışına kaçtı ama polislerle irtibata devam etti.

6. Serdar Sertçelik serbest bırakıldı ve ayağına elektronik kelepçe takıldı.

7. Serdar Sertçelik M7 kod adıyla soruşturmada gizli tanık oldu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER