Dünyadan Futbol SON DAKİKA: Şenol Güneş için resmi açıklama! İşte yapılan teklif

SON DAKİKA: Şenol Güneş için resmi açıklama! İşte yapılan teklif

21.05.2024 - 12:13 | Son Güncellenme:

Güney Kore milli takım komitesi başkanı Jung Hae-seong, Şenol Güneş hakkında açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA: Şenol Güneş için resmi açıklama İşte yapılan teklif

Son olarak Beşiktaş'ta görev yapan Şenol Güneş için Güney Kore Milli Takımı'nın başına geçeceği iddia edilmişti. Güney Kore milli takım komitesi başkanı Jung Hae-seong tecrübeli teknik adam hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte yapılan teklif ve tüm detaylar...

Haberin Devamı

GÜNEY KORE'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Güney Kore milli takım komitesi başkanı Jung Hae-sung, Güney Kore'nin ulusal televizyonu KBS'ye açıklamalarda bulundu. Jung Hae-sung, Güney Kore için teknik direktör adaylarından biri olduğu iddia edilen Şenol Güneş hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Teknik direktör adaylarını değerlendiren Jung Hae-sung, Jesse March hakkında "Kore'de yaşamak istemiyordu. Görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının en büyük nedeni buydu." ifadelerini kullandı.

Herve Renard Hakkında konuşan Sung, "Kore için çalışmaya pek istekli değildi. Daha sonra onunla Avrupa'da yüz yüze bir röportaj ayarladım ama aniden bana sordu. Afrika'ya gelmek üzereyken, program sorunları nedeniyle röportaj iptal edildi." dedi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş hakkında konuşan Jung Hae-sung, "Adaylardan biriydi ama onunla pazarlık yapmaya niyetimiz yoktu. Onu sadece bir pazarlık kozu olarak düşünüyorduk. Jesse Marsch veya Jesus Casas'tann biriyle sözleşme imzalamayı bekliyorduk." şeklinde konuştu.

SON DAKİKA: Şenol Güneş için resmi açıklama İşte yapılan teklif

TEKLİF ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş'taki görevinden geçtiğimiz ekim ayında ayrılan Şenol Güneş'in yeni adresi netlik kazanıyor. Övünç Özdem'in haberine göre, Şenol Güneş ve ekibi, bu hafta Güney Kore Milli Takımı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirilecek.

Taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde 71 yaşındaki teknik adam, Güney Kore ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

GÜNEY KORE'DEN BİR İDDİA DAHA: GÖRÜŞMELER İLERLİYOR

Geçtiğimiz Güney Kore basınından MK Sports'a konuşan bir federasyon yetkilisi, Şenol Güneş ile yapılan görüşmelerin hızlı bir şekilde ilerlediğini ve tecrübeli teknik adamın da Güney Kore'nin başına geçmeye çok sıcak baktığını ifade etmişti.

Önceden 4 adayın belirlendiğini ancak Şenol Güneş'in an itibarıyla Güney Kore için öncelik olduğunu söyleyen federasyon yetkilisi, "Kore Futbol Federasyonu, Şenol Güneş'i birinci önceliğine aldı ve görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler hızla ilerliyor." demişti.

SON DAKİKA: Şenol Güneş için resmi açıklama İşte yapılan teklif

GÜNEY KORE'DE ÇALIŞMIŞTI

Şenol Güneş'in de görev için istekli olduğunu söyleyen yetkili, "Şenol Güneş, Kore'nin teknik direktörlüğünü üstlenmek için güçlü bir iradeye sahip, bu nedenle görüşmeler yakın gelecekte sonuçlanabilir. Teknik direktör seçim süreci hakkında net olarak söyleyebileceğim bir şey şu an itibarıyla yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

71 yaşındaki Şenol Güneş, 2007-2009 yılları arasında Güney Kore ekibi FC Seoul'ü çalıştırmış ve Güney Kore ile yakın ilişkiler kurmuştu.

Yazarlar