Geri Dön
2050'de 5 milyar insan temiz sudan yoksun kalabilir

2050'de 5 milyar insan temiz sudan yoksun kalabilir

UNESCO tarafından yayınlanan yeni rapor, 2050 yılı itibariyle su sıkıntısı yaşaması muhtemel birey sayısının 5 milyar olacağını öngörüyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Su yaşamımızın en önemli parçası. Açlığa haftalarca ve aylarca dayanabilen insanoğlu konu susuzluk olunca yalnızca 3 gün direnebiliyor.

Haberin Devamı

Tahribatına seyirci kalınan doğa, bir süre sonra sürekli artan küresel nüfusa yetecek suyu da karşılamayacak.

İklim değişikliği 2050 yılında 140 milyon kişiyi göç etmeye zorlayabilir!

UNESCO tarafından yayınlanan yeni Dünya Su Gelişim Raporu, halihazırda 3,6 milyar insanın, yılın en az bir ayı su sıkıntısı yaşadığını belirtiyor. Raporda, 2050 yılı itibariyle 10 milyara çıkması beklenen küresel nüfusun yarısının su sıkıntısı tehlikesiyle karşı karşıya kalacağından bahsediliyor.

Artan nüfus, tarım ve sanayi üretimi su talebini de doğru orantılı olarak artırıyor. Bazı liderler tarafından olmadığı öne sürülse de iklim değişikliği de su kıtlığı sorununa zemin hazırlayan en büyük sebeplerden biri. İklim değişikliği sebebiyle aşırı kuraklık, sert fırtınalar ve seller yaşanıyor. Kurak bölgeler bu değişiklik sebebiyle daha da kurak hale geliyor. Bu soruna bir çözüm getirmek için yeterince çaba da göstermediğimiz ortada. Ve hatta 'İklim değişikliği harika bir şey' diyen dünya liderleri de, korkunç gerçeği alaya alarak konunun üzerini örtüyor.

Haberin Devamı

Donald Trump'a göre iklim değişikliği harika bir şey!

Gelecekte su sorununa çözüm için deniz suyunu arıtma gibi yöntemler düşünülüyor olsa da UNESCO, doğal çözüm yollarıyla toprak içerisine hapsedilebilecek su sayesinde 1,7 milyar insanın su sıkıntısından kurtulacağını söylüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler