Geri Dön
Gossip 'Crazy Again'le yeni albüm öncesi ters köşe yaptı

Gossip 'Crazy Again'le yeni albüm öncesi ters köşe yaptı

2009'da Türkiye'de de popüler olan 'Heavy Cross' şarkılarıyla adeta dağları delen, gelmiş geçmiş en ikonik rock gruplarından Gossip tam 12 yıl sonra büyük bir dönüşe imza atmaya hazırlanıyor. ABD'li grup, yeni albümleri 'Real Power'ın çıkış şarkısı olarak seçilen 'Crazy Again'le şimdiden ters köşe yapmayı başardı bile...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Beth Ditto, Hannah Blilie ve Nathan Howdeshell'den oluşan ikonik ABD'li Gossip grubu, 2000'li yılların sonunda yalnızca tek bir şarkıyla fenomen olmayı başarmış, haftalarca liste başı kalan şarkılarından sonra başarılarını devam ettirseler de 2012 sonrasında kayıplara karışmıştı.

Haberin Devamı

'Heavy Cross' Türkiye'de de çok sevilmişti

Grubu tüm dünyaya tanıtan şarkı 'Heavy Cross', Türkiye'de 2009 yılında yayın yapan ve yabancı video klipler yayınlayan müzik kanallarının da gözdesi olmuş, şarkı başta Almanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre olmak üzere özellikle Batı Avrupa'da adeta dağları delmişti.

Almanya'da tam 97 hafta boyunca resmi single listesinde kalmayı başaran 'Heavy Cross' ile birlikte Gossip grubu da alternatif rock dünyasının en gözde yıldız gruplarından birine dönüşmüştü.

2012'de de eğlenceye tam gaz devam etmişlerdi

İçinde 'Heavy Cross' gibi enerji patlaması yaşatan bir şarkıyı da barındıran 2009 tarihli 'Music for Men' albümü sonrasında 2012'de yollarına 5'inci stüdyo albümleri 'A Joyful Noise'la devam eden Gossip, özellikle de single şarkıları olarak seçilen 'Perfect World','Move in the Right Direction' ve 'Get a Job'la eğlenceye tam gaz devam etmişti.

Haberin Devamı

Adeta bir 'Muazzez Ersoy nostaljisi' tadı almaya başlamıştık

2012 sonrasında şaşırtıcı bir şekilde adeta kayıplara karışan Gossip, dönem dönem müthiş karizmatik vokalistleri Beth Ditto'nun solo çalışmaları sayesinde hatırlansa da daha çok 2000'ler sonu nostaljisinde bizlere eşlik eden bir grup olarak hafızalarda kalmıştı.

Tam Gossip'ten adeta bir 'Muazzez Ersoy nostaljisi' tadı almaya başladığımız bugünlerde ise grup bizlere ve tüm dünyaya ters köşe yapmayı başardı.

22 Mart 2024'te 6'ncı albüm geliyor

Hazırsanız söylüyoruz, Gossip tam 12 yıl sonra dönüyor! 2024'ün 22 Mart'ında çıkması planlanan 6'ncı stüdyo albüm 'Real Power' grubun 12 yıllık molasını sona erdirecek gibi duruyor. Bunu neye istinaden söylüyoruz, elbette albümün geçtiğimiz günlerde yayınlanan çıkış şarkısı 'Crazy Again' sayesinde.

Çıkış şarkısı 'Crazy Again' sağlam bir ters köşe

4'üncü albüm öncesine kadar daha çok 'indie' yani 'bağımsız' sularda yüzen Gossip grubu, 'Heavy Cross'la ana akımla bir hayli uyumlu ve dinamik bir çıkış yakalamıştı.

Keza 'A Joyful Noise'un çıkış şarkısı olarak seçilen 'Perfect World' de albümün en ışıltılı elması ve dinamik ile damar kombiniydi. 'Crazy Again' ise şaşırtıcı bir şekilde bu işlere pek de benzemeyen, epey sağlam bir 'ters köşe' şarkı.

Haberin Devamı

Az biraz melankoli ve Gossip... Nasıl yani?

'Real Power'ı bizlere tanıtacak olan 'Crazy Again', şaşırtıcı bir şekilde az biraz duygusal tınısıyla bugüne kadar pek de alışık olmadığımız, daha orta sularda ama sakin ve hafif melankolik bir yapıda.

Söz konusu zıpırlar zıpırı Gossip grubu olduğunda böylesine hafiften melankolik bir orta tempo şarkıyı hele de 'çıkış şarkısı' olarak duymak bir hayli güzel bir sürpriz.

Niceliksel bazda işleri biraz zor

Tıpkı eskisi gibi dinamik şarkılar mı yoksa 'Crazy Again' gibi daha olgun kaçabilecek işlerle mi dönüş yapacağını kestiremediğimiz Gossip, aradan 12 yıl geçmesine rağmen Beth Ditto'nun muazzam enerjisi ve karakteristik vokaliyle elbette gönülleri fethedecek gibi duruyor.

Resmi single başarısının artık dijital dinlenme platformlarına göre şekillendiği bu dönemde Gossip'in -niceliksel bazda- eski şaşalı günlerine yakın durması zor olsa da bu işler hiç de belli olmaz elbette.

Haberin Devamı

Kenya Grace'in çıkışı sayesinde artık her şey mümkün

Indie bir şarkıcıyken ve BBC Radio 1'da 'genç yetenek' olarak tanınırken drum and bass katkılı 'Strangers'la bir anda Birleşik Krallık resmi listesinde 1 numaraya yerleşen Kenya Grace'in olağanüstü çıkışını hatırladığımızda, evet, Gossip de tekrar dağları delebilir.

Ama tüm bunlardan daha önemlisi Gossip'in daha önce denemedikleri bir şeyleri denemesi ve müziklerini modernize ederken karakteristik tınılarından da vazgeçmemesi. Umutluyuz sizden Kraliçe Beth ve tayfası!

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler