Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Çağdaş sanatın randevusu

.

Milliyet Haber

Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerinin bir araya geldiği ‘Contemporary İstanbul’, özel tanıtım davetiyle açıldı

Akbank sponsorluğunda Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 14’üncü kez kapılarını açan ‘Contemporary İstanbul’da bu yıl 23 ülkeden 74 galeri, 510 sanatçı ve 1400 üzerinde çağdaş sanat eser, ziyaretçilerle buluştu. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Ali Güreli ve Prof. Hasan Bülent Kahraman’ın ev sahipliğindeki özel davette, her yıl daha da büyüyen sanat sahnesinde, iş, sanat ve cemiyet hayatının pekçok seçkin ismi bir araya geldi. Aralarında, Ayşegül-Ömer Dinçkök, Serdar Bilgili, Turgut Yılmaz, Emin Hitay, Levent Kızıl, Süleyman Orakçıoğlu, Belkıs Aksoy, Aylin-Özcan Tahincioğlu ve Leyla Alaton gibi pek çok tanınmış simanın buluştuğu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. İki kata yayılan görkemli standlarıyla ‘Contemporary İstanbul’u ziyaret edenler, sanatçıların eserleri hakkında bilgi alıp yakından inceleme fırsatı buldu. Öte yandan, 15 Eylül’de sona erecek sanat fuarının dijital iletişim sponsorluğunu üstlenen Vodafone Red de, dünyaca ünlü sanatçı ve mimar Güvenç Özel’in ilk kez sergilenecek ‘Derin Şehir’ isimli eseri tanıttı.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Rıfat Özbek İstanbul’da
  2. Antika sevdası
  3. Kardeşlerin güç birliği
  4. Özel konuk
  5. Dostlar buluştu
  6. Eski dostlar, eski dostlar...
  7. Dostlar buluştu
  8. Fuar yorgunluğu
  9. Uzun tatilin ardından...
  10. Tatlı hatıralar

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.