SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK HABERLERİ

Hamilelikle ilgili bildiklerinizi unutun! 'Hem anneye hem bebeğe zarar veriyor'

“Sen iki canlısın, çok ye”, “Aman çay kahve içme”, “Hamileyken cinsel ilişki olmaz”... Her ne kadar iyi niyetli olsa da bu ve benzeri sözler anne adaylarına hamilelik sürecinde toplum tarafından yüklenen, doğru sanılan yanlış bilgiler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatih Aktoz, hamilelik dönemine dair doğru bilinen yanlışları sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Tüylenme ve düzensiz adetle kendini belli ediyor! Her kadında farklı, 'Birçok belirtisi var!

Doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluk olarak bilinen polikistik over sendromu, yumurtalıklarda oluşan küçük kistler veya folikül adı verilen sıvı dolu keseciklerin birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, kadınlarda pek çok belirti ile kendini gösterebilen “polikistik over sendromu” ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Sıcak hava daha sabırsız ve toleranssız yapıyor! Terleme ve su kaybı da tahammülü azaltabiliyor

Yaz aylarının yüksek sıcaklıklarının, birçok insanın duygusal durumunu olumsuz etkileyebildiğini dile getiren uzmanlar, vücut ısısını dengede tutmada yaşanan zorluğun, zihinsel ve duygusal stresi artırdığını söylüyor. Yüksek sıcaklıkların, vücutta fizyolojik bir strese neden olabildiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, sıcak havaların sinirlilik ve öfke duygularını nasıl artırdığı konusunu değerlendirdi.

Horlayan da dinleyen de risk altında! ‘Uykuda ani ölüme neden oluyor’

Herkesi etkileyebilen ve yaygın bir durum olan horlama, erkeklerde ve fazla kilolu kişilerde daha sık görülüyor. Yaş ile birlikte ilerleyerek daha da ciddileşen horlama tablosu, hastanın kendisinin yanı sıra özellikle eşleri olumsuz yönde etkiliyor. Bazı kişiler için kronik bir sorun olabilen horlama, bazen ciddi sağlık problemlerine de sebebiyet verebiliyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Prof. Dr. Erdal Seren, horlama ve tedavi yöntemler hakkında bilgi verdi.

Anne sütünde bile var, vücuda zarar veriyor! 'Plastiksiz Temmuz'

Bilindiği gibi son dönemlerin en büyük çevre ve sağlık sorunlarının başında mikroplastikler geliyor. Gözle görülmediği için henüz herkesin farkında olmadığı bu tehlikenin boyutları o kadar arttı ki Pasifik adasında bir ‘mikroplastik adası’ dahi bulunuyor. Mikroplastikler hayatımızın her alanında, evimizin içinde, çocuklarımızın günlük yaşantısındaki her adımında yer aldığı gibi maalesef buna bağlı olarak vücudumuzun her bölümüne de işlemiş durumda. Ta ki bir kadının en kıymetli vücut sıvısı olan anne sütünde bile artık mikroplastiklere rastlanıyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Doç. Dr. Pınar Yalçın Bahat, merak edilenleri yanıtladı.

Şiddetli sancılarla yaşamı kâbusa çeviriyor! Yazın böbrek taşı oluşumu artıyor

Böbrek taşı oluşma riskinin yaz mevsiminde arttığını biliyor muydunuz? Peki son yıllarda sağlıksız yaşam alışkanlıkları nedeniyle yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da hızla yaygınlaştığını? yol açtığı şiddetli sancılarla yaşamı kabusa çeviren böbrek taşının, bazı basit kurallara dikkat edilerek önlenebileceğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Özveri, böbreklere zarar veren 5 yaz hatasını anlattı.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi artıyor! ‘Açık büfede bu hatalara düşmeyin’

Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Zira vücut yüksek sıcaklıklarda ısısını dengeleyebilmek için daha fazla çalışırken bu durum kalbin iş yükünü artırıp kalp krizine yol açabiliyor! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ulaankhuu Batgerel, yazın kalp sağlığını tehdit eden ve en sık yapılan 4 yanlışı anlattı.

Mor bebek sendromuna dikkat! ‘Belirtileri yaş grubuna göre değişiyor’

Hızlı nefes alıp vermeden emerken zorlanmaya, morarmadan çabuk yorulmaya, göğüs ağrısından bayılmaya… Bebeklerde ve çocuklarda yaşa göre değişik sinyallerle kendini belli eden doğumsal kalp hastalığı, bazen de hiçbir belirti vermeden sinsice ilerleyebiliyor! Doğumsal kalp hastalığının bazen anne karnında da teşhis edilemeyebildiğini, bu nedenle dikkatli olmak gerektiğini belirten Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Çevik, doğumsal kalp hastalığına karşı önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.