Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Barış Manço Durağı eski haline döndü

.

|

‘Vefa Durakları’ projesi kapsamında Yoğurtçu Parkı’ndaki durağa Barış Manço ismini veren İETT, hafta başında sanatçının fotoğrafını duraktan kaldırdı. Lale Manço Ahıskalı’nın itirazı üzerine durak eski haline getirildi.

İETT Genel Müdürlüğü, 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Vefa Durakları’ projesiyle özel olarak tasarlanan İstanbul’daki 10 otobüs durağına Mehmet Akif Ersoy, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Barış Manço, Zeki Alasya ve Kayahan gibi Türkiye’ye mal olmuş kişilerin ismini verdi. Barış Manço’nun adının verildiği Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki otobüs durağına, geçtiğimiz hafta başında gelenler ise şaşkınlık yaşadı. Durağın normal bir otobüs durağına döndüğünü gören Manço hayranları, durumu sosyal medyadan Manço Ailesi’ne bildirdi.

‘Üzüntümüzü ilettim’

Bunun üzerine harekete geçen Manço’nun eski eşi Lale Manço Ahıskalı, İETT yetkililerini aradı. Bir yanlışlıktan hızlıca dönüldüğünü ifade eden Ahıskalı, “Barış Manço Durağı artık yerinde... Sosyal medya paylaşımlarında durağın yerinde olmadığını görünce çok üzüldüm. Yetkili kişilere, Barış Manço severler, Kadıköylüler ve ailemiz adına üzüntümüzü, hayal kırıklığımızı ilettim.

Hepimiz adına bu duyarlılık ve vefa için başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış’a ve Barış Manço durağını yeriyle buluşturan İETT mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.