Geri Dön
'Aşk'ın adı: Beyond Bollywood

'Aşk'ın adı: Beyond Bollywood

Zorlu PSM'de sergilenmeye başlayan Beyond Bollywood, izleyicisini büyülü bir ortama sokuyor.

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

Bir ülkenin sanat damarlarındaki kan orada var olan performans merkezlerinde akar. Sanat için yapılacak en güzel şey emekler ile ortaya çıkan görsel şölenleri izlemeye imkan sunan mekanları yaratabilmektir.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü metropollerden İstanbul’da Ekim 2013'de açılan Zorlu Center, Zorlu Performans Sanatları Merkezi isimli tam 2262 kişilik bir merkeze sahip. Zorlu PSM, akustiği ve iki balkonlu şatafatlı salonuyla, yerli ve yabancı konserler ile yurtdışı kaynaklı çeşitli dans gösterileri, bale ve müzikalleri seyircisiyle buluşturuyor.

Avrupa ve Orta Doğu’da birçok ülkeyi turlayarak London Palladium West End Theatre'da 60 kez gösterime giren Beyond Bollywood müzikali, İstanbul’a geldi. Bu tatlı Kasım ayının 26’sında başlayan “Beyond Bollywood” müzikali ile 28 Kasım Perşembe günü buluşma imkanı buldum. İçeriye girmeden başlayan ışık süzmeleri ve yılbaşı coşkusu Zorlu’yu şimdiden sarmıştı. Meydanda bulunan ışıklı devasa çam ağacı önünde fotoğraf çektirmeden geçmeyen misafirler ile PSM’nin yolunu tuttuk. İçeride Zorlu PSM’nin zarif personelleri ile sorunsuz yerimize oturduk. Öncelikle ışık ve sesi yöneten deneyimli kadroya bir alkış sunmak isterim. Hiç eksiksiz gözlerini kırpmadan görevlerini yaptılar.

Haberin Devamı

Ve sahne…

Beyond Bollywood’da kaybettiği annesinin hayalini gerçekleştirmek üzere Almanya’dan Hindistan’a doğru yola çıkan dansçı Shaily’nin hikayesi anlatılıyor. Hintli sıcak ve samimi dansçıların ışıl şıl gösterisi ile açılan perdede nefeslerimizi tuttuk. Renkli ve otantik kostümler ve oyuncuların esprili replikleri koca bir iş gününün üzerimizde bıraktığı yorgunluğu atmamıza yardımcı oldu. Bambaşka bir dünyaya geçtik. Aklımızda ne varsa unuttuk diyebilirim.

28 dansçı 6 oyuncuyu izlediğim bu gösteri de solo olarak tek başına uzun bir performans gösteren Shaily Shergill'in annesini canlandıran dansçıyı bembeyaz kostümlerde soluksuz izledik. Her çıktığında uyandırdığı o keder, hüzün ve coşkuyu aynı anda yaşadık. Herkes bu şov da oldukça gülümseme imkanı buldu. Ama aşk ile bağlanan Raghav ve Shaily’nin son danslarında ben ağladım. Hint melodisinin kesinlikle aşkın en tatlı halini yansıttığını düşünüyorum. Taj Mahal’in anlatıldığı ve mega starımız Tarkan’ın bir kuble şarkısının söylendiği Beyond Bollywood müzikalinin en ilginç yanı erkek dansçıların simli mini şortlar ve topuklu ayakkabılar ile gerçekleştirdiği şehvetli danstı. Tüm seyircilerin keyifli ve kahkaha ile izlediği bu sahneyi inanılmaz bir kıvraklıkla canlandırdılar. Ben bunun için hepsini tebrik etmek istiyorum.

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası tutanlar zaten bilirler. PSM’de ağırladığımız yüzlerce kültürden sanatçıların canlı performanslarına bütçe ve zaman imkanımız var oldukça eşlik etmeye çalışıyoruz. Ücretler biraz pahalı görünse de her gösteri sonunda alkışlamaktan acıyan ellerimize bakarak sanat için değer kelimeleri herkesin eminim ağzından dökülüyor.

Çıkışta elbette Hindistan’a özgü tasarım takıları almayı ihmal etmedik. Ayrıca cibinlik ile renkli arka planla sergilenen padişah koltuğunda bir hatıra fotoğrafı da çektik.

Sanat severler ve meraklıları ile buluşarak kültür paylaşımı yapılan bu muhteşem gösteriyi mutlaka izleyin.

Benzer İçerikler