Geri Dön
Burçlara göre beslenme önerileri

Burçlara göre beslenme önerileri

Hangi burç nasıl beslenmeli? Hangi besin hangi burç için uygundur?

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Her insanın metabolizması farklıdır. Doğal olarak vücudunuza faydalı olacak yiyecekler de farklı olacaktır. Burçların sembollerine baktığımızda yönetici gezegenlerinin neler ifade ettiğini incelediğimizde karşımıza değişik besinler çıkmaktadır. Burcunuz hangi besinleri ifade etmektedir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

KOÇ BURCU

Burcunuzu temsil eden organlar baş, beyin ve yüz bölgesidir. Süt, yoğurt, beyaz ve kırmızı etle birlikte bitkisel proteinler koç burcuna ait besinlerdir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars acı, keskin ve yakan tatlar ile ifade edilir. Acı biber bu noktada tam anlamıyla koç semboliğidir. Bunun yanında sarımsak, kereviz, hardal, soğan, turp gibi bitkiler Koç burcu ile ifade edilir.

BOĞA BURCU

Vücutta gırtlak, boyun, boğaz bölgesini temsil eden boğa burcunun özellikle boğaz bölgesini korumaya özen göstermesi gerekir. Bunun yanında boğa burcunun en büyük sorunlarından biri de iştah ve kolayca kilo alma eğilimidir. Yönetici gezegeniniz Venüs şekerli, ılık ve sulu tatlarla ifade edilir. Çok fazla şekerli besinleri tüketmek kolayca kilo almanıza neden olabilir. Burcunuzu ifade eden bitkiler ise gül, menekşe, çilek, kivi, elma, armut, kiraz gibi meyvelerdir.

Haberin Devamı

İKİZLER BURCU

Omuzlar, kollar, eller, bronşlar burcunuzu temsil eden organlar. Bu nedenle eklem ağrılarına, bronşit ve zatürreye karşı dikkatli olmalısınız. Adaçayı, rezene gibi Merkür hakimiyetindeki bitkiler bronşlarınıza iyi gelecek ve aynı zamanda hafızanızı güçlendirecektir. Vücudunuzdaki mineral eksikliklerini dengelemek adına yeşil fasulye, domates, ıspanak, havuç, brokoli gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

YENGEÇ BURCU

Yengeç vücutta mide ve göğüslerle ifade edilir. Oldukça hassas melankolik yapınız midenizin de hassaslaşmasına neden olur. Bu nedenle midenizi yoran besinlerden uzak durmanız gerekir. Taze sebzeler ve meyveler, ağsız proteinler, marul, domates gibi mide iltihaplarına iyi gelecek olan besinler tüketmek size iyi gelecektir. Bunun yanında midenizi yoracak soslar, aşırı baharatlı ve fazla yağlı gıdalardan uzak durmalısınız.

ASLAN BURCU

Aslan burcu vücutta kalp, sırt ve omurga ile ilişkilidir. Özellikle kalbinizi korumaya özen göstermeli ve kepekli ürünler, badem, ceviz, ayçiçeği, deniz ürünleri gibi ürünler kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Ispanak, kuru üzüm gibi demir miktarı yüksek ürünler de size iyi gelecektir.

Haberin Devamı

BAŞAK BURCU

Başak burcu vücutta bağırsaklar ve sindirim sistemi ile ifade edilir. Özellikle sindirimi kolay olan patates, muz, mısır, ekmek, yoğurt gibi besinler almaya dikkat etmelisiniz. Yağ ve şeker miktarı yüksek olan çikolatalar, baharatlı, acılı besinler sindirim sorunlarına neden olacağı için bu besinler sindirim sorunlarına neden olacağı için bu besinleri kullanırken ekstra dikkatli olmalısınız.

TERAZİ BURCU

Burcunuzun yönetici gezegeni olan Venüs vücutta böbrekler, bel ve boğaz ile ifade edilir. Bu nedenle özellikle böbrek bölgenizi yoracak olan asitli ve gazlı içeceklerden kaçınmanızı öneririm. Vücudunuzda asit ve alkali dengesini sağlayacak olan çilek, üzüm, elma gibi besinlerle birlikte ızgara balık, kümes hayvanları gibi düşük yağ içerikli hayvansal proteinleri tüketmek iyi bir fikir olabilir.

AKREP BURCU

Akrep burcu vücutta genital sistem ve cinsel organlarla ifade edilir. Bu nedenle özellikle sistit, genital ve üriner sistem rahatsızlıklarına karşı dikkatli olmalısınız. Karnabahar, turp, soğan, incir, kiraz gibi sebzelerle birlikte yüksek miktarda kalsiyum içeren süt, yoğurt, peynir gibi ürünleri tüketmek size iyi gelecektir.

Haberin Devamı

YAY BURCU

Yay burcu vücutta kalça, uyluk ve karaciğerle ifade edilir. Burcunuzun yöneticisi Jüpiter'in etkisiyle ilerleyen yaşlarda özellikle kalça ve uyluk bölgesinde biriken yağlar ve kilo alma eğilimine karşı dikkatli olmalısınız. Karaciğeri yoran baharat, alkol, çikolata, krema gibi ağır besinleri dengeli tüketmeye dikkat etmelisiniz.

OĞLAK BURCU

Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn vücutta eklem, diş, cilt ve kemikler üzerinde etkilidir. Kuru bir cilt, eklem ve romatizma sorunları, ortopedik problemlere karşı zayıf ve güçsüz olabilirsiniz. Olası bu rahatsızlıklara karşı yüksek miktarda kalsiyum içeren yeşillikler, yağsız peynirler, lahana, bamya, brokoli gibi besinlerle vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Bunun yanında rafine edilmiş şeker, çikolata, fazla yağlı besinler bağırsak problemlerine neden olabileceği için bu besinleri dengeli bir biçimde kullanmanızı öneririm.

Haberin Devamı

KOVA BURCU

Kova burcu vücutta baldırlar, ayak bilekleri ve dolaşım sistemiyle bağlantılıdır. Zihinsel ve fiziksel yönden oldukça güçlü olan yapınız dikkat etmediğiniz ve uzun süre hareketsiz kaldığınız dönemlerde kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle özellikle dolaşım sisteminizi güçlendirecek kısa yürüyüşlere ek olarak çeşitli masajlar yaptırabilirsiniz. Sinir sisteminizi güçlendirecek ve sizi rahatlatacak bitki çayları da güzel bir fikir olabilir.

BALIK BURCU

Balık burcu vücutta ayak ve ayak parmaklarıyla ifade edilir. Refleksoloji masajı yaptırmak size iyi gelebilir. Bunun yanında hassas ve duygusal kişiliğiniz çabuk hastalanmanıza neden olur. Alkol, sigara, kahve gibi bağımlılık yapabilecek ürünlere ekstra dikkat etmenizi öneririm.

Benzer İçerikler