Geri Dön
Emilia Clarke'ın 'James Bond'luğu hayal mi?

Emilia Clarke'ın 'James Bond'luğu hayal mi?

James Bond olmak öyle herkesin, her yiğidin harcı değil. Bond serisi bir popüler kültür klasiği artık. Ancak trend'liğine trend'lik katması için az biraz radikal değişiklikler de gerekli. Mesela James Bond'u bir kadın aktör canlandırsa nasıl olur sizce?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Ajan 007 olmayı çok istiyorum"

Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig olmak sanılanın aksine çok zor. Bu isimler, 1962'de başlayan ilk Bond serisinden beri 'James Bond' olan aktörler. 2020'de yayınlanacak yeni James Bond filmi öncesinde enteresan bir haber yayıldı ortalığa. Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Emilia Clarke, bir dergiye verdiği röportajda 'Ajan 007' olmayı çok istediğini söyledi.

Peki ya bir kadın canlandırsa?

Biliyorsunuz, Daniel Craig de bayrağı teslim edecek birilerine. Daniel Craig'li James Bond filmi 2020'de 'No Time to Die' adıyla vizyona girecek. Bu filmden sonra muhtemelen Daniel Craig'li bir James Bond filmini görmek artık hayal olacak. Her klişe yıkıldığında keyif alanlar için şöyle bir umut var: James Bond'u bir aktör yerine aktris canlandırsa nasıl olur? İlla isme mi takıldık mesela? Türk sanat müziğinin divalarından birinin ismini gayet kanıksamşken nasıl olur da James adını yalnızca bir erkeğe mal edebiliriz ki?

Seriyi tekrar diriltir

Açık açık konuşayım: James Bond'u bir aktör canlandırsa süper ve ötesi olur. James Bond serisi her ne kadar son dönemde özellikle soundtrack'leriyle güncel kalmayı başarsa da artık bu seriye bir aktris yeniliği getirmek şahane bir değişiklik olur. Emilia Clarke, ne kadar doğru bir isim, şüphelerim var. Ancak James Bond'un bir şekilde bir aktris tarafından canlandırıldığını görmek hem seriyi tekrar diri tutar, hem de basmaklıp düşüncelerimize bir son vermemize vesile olur. Yani iyi bir şey olur. Sizce?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler