Geri Dön
Eşlerden birinin ölümcül hastalığa yakalanması maskeleri düşürüyor mu?

Eşlerden birinin ölümcül hastalığa yakalanması maskeleri düşürüyor mu?

İstanbul'da yaşanan bir olayda 8 yıllık eşinin kanser olduğunu öğrenen kadın, eşine bakmadığı gerekçesiyle nafaka hakkını kaybetti. Kansere yakalanan koca ise eşine açtığı 10 bin tl'lik manevi tazminat davasını eşine şiddet uygulamaya çalıştığı ve küfür ettiği için kaybetti. Ölümcül hastalık aşamaları çok zor olabiliyor fakat sanki maskeler de biraz düşüyor gibi...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Kazananı ve haklısı olmayan bir durum

Kocanın kanser olduğunu öğrendikten sonraki psikolojim durumunun iyi olmaması anlaşılabilir. Aksi, huysuz olması bir yere kadar tölere edilebilir. Fakat bu gibi hayat memat durumlarında zor durumdaki insanlar ilk şoku atlattıktan sonra ilk sığındıkları liman sevdikleridir.

Bu kadar zor bir dönemden geçerken size en çok destek olacak kişi eşiniz, anneniz, babanız, çocuklarınızdır. Sırtınızı onlara yaslarsınız. Hastalığın verdiği psikolojik buhranla onlara çatmak, küfretmek, şiddet uygulamaya çalışmak ancak ve ancak kopmaya yol açar. Kansere yakalanan koca ne yazık ki buradan kaybediyor.

Kocasına bakmayı reddedip ailesini arayarak "hasta kardeşinizi alın götürün" diyen eş, ilk bakışta şiddet ve hakaret sebebiyle daha fazla mağdur gibi görünüyor. Kendi içlerinde ne yaşadıklarını sadece onlar bilebilir elbette. Hastalık öncesi nasıl bir ilişkileri vardı? İpler gerildi gerildi de hastalıktan sonra mı tamamen koptu? Bunları bilemiyoruz. Fakat eşine bakmamak için devletin verdiği bakıcı ücretini reddedip aniden işe başlaması da sanki onun da elinden geleni yapmadığına işaret.

Sevmeden evlenmek

Allah kimseye göstermesin, evlendiğiniz kişinin kansere (ya da başka bir ciddi rahatsızlığa) yakalandığını duyduğunuz zaman dünyanız yıkılır. Terk etmek, uzaklaşmak, sorumluluktan kaçmak akla en son bile gelmeyecek şeyler.

Hastalıkla boğuşan kişi de hastalığının sebep olduğu tahammülsüz hali belirli sınırlarda tutmaya çalışır. Hem fiziksel hem mental olarak onu iyileştirecek olan yakınlarının sevgisine bırakır kendini.

Tüm bunlar elbette sevgiyle yapılmış bir evlilik için geçerli. Aile zoruyla ya da evlenmek için evlenilen bir ilişkide ne yazık ki ölümcül hastalıklar ancak ve ancak maskeleri düşürür.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber