Geri Dön
Suluada: Türkiye'nin Maldivler'i

Suluada: Türkiye'nin Maldivler'i

Suluada, Türkiye'nin Maldivler'i, gizli cenneti, korunması gereken yerlerin en başında gelen doğa harikası bir rota...

Ozan Aras
Ozan Aras

Suluada, Akdeniz'de yer alan, birçok kişinin bilmediği bir ada. "Burayı görmeden ölmeyin", "Efsane bir yer", "Mutlaka görmeniz lazım" gibi nice övgü dolu cümleleri sonuna kadar hak eden bir gizli cennet diyebiliriz Suluada için.

Haberin Devamı

"Memleket" diye boşuna demiyoruz, yıllardır üst yolundan geçipte uğramadığım Olimpos-Adrasan hattında neler varmış neler... İlk gidişim 2018'de oldu görünce siz de benim gibi hayrete düşeceksiniz. Turkuaz suları, küçük ama enfes plajı ile aklınıza kazınacak bir ada Suluada. Adada yaşam yok, umarım uzun bir süre daha yaşam olmaz çünkü bu doğal güzelliğin bozulmasını istemeyiz. Adaya sadece özel ve tur tekneleri ile ulaşım var.

Nerede konaklanır?

Adrasan veya Olimpos'ta konaklarsanız gitmeniz kolay olabilir. Bölgede bungalov ve butik otel popülasonu hakim, biz Olimpos'ta mandalina ve limon ağaçlarının altında bir bungalovda kaldık, sabah akşam yemek dahil fiyat oldukça uygundu, odalar klimalıydı. Adaya Adrasan'dan geçilse de Olimpos'ta kaldığınızda anlaştığınız bir tekne sizi aldırabiliyor.

Haberin Devamı

Suluada: Türkiyenin Maldivleri

Nasıl gidilir?

Suluada’ya gitmek için en kolay yol Antalya’nın Adrasan bölgesine gitmek. Adrasan Limanı’ndan her sabah 10:00’da hareket eden tekne turları ile ulaşım sağlanıyor, bizim tur kişibaşı 80 TL idi. Oldukça memnun kalmıştık. Tekne sahibi herkesi kaldığı otelden aldırıyor, isterseniz aracınız var ise kendiniz de Adrasan Sahili'ne gelebilirsiniz. Bölgede tekne turu oldukça yaygın. Sahilden adaya yaklaşık yarım saat sürerken, Antalya merkezden tekne ile gelinmesi oldukça uzun sürüyor.

Suluada'yı mutlaka keşfedin... İyi yolculuklar!

Benzer İçerikler