Geri Dön
Erkekler mi kadınları aldatır, kadınlar mı erkekleri?

Erkekler mi kadınları aldatır, kadınlar mı erkekleri?

Çağımızın hastalığı; aldatmak ya da aldatılmak...''Sadece erkekler aldatır'' dersek yalan söylemiş oluruz. Aldatmanın cinsi yok bence. Yoksa asıl aldattığımız kendimiz miyiz? Gelin hep beraber bu konuya Molatik olalım...

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Türkiye'de gerçekleştirilen bir araştırma sonrası Türk erkeklerinin dörtte birinden fazlası, Türk kadınlarının ise yüzde 11'inin partnerlerine sadık olmadığı ortaya çıktı. Yani en çok aldatan ülkeler arasında ilk sıralardayız...

Haberin Devamı

Neden aldatıyorlar?

İnsanoğu sosyal bir varlıktır ve başkalarıyla etkileşimde olduğu zaman kendini daha değerli hisseder. Haliye sürekli bir arayış içindedir. Bu gerek arkadaşlık arayışı gerek ilişki arayışıdır çoğu zaman. Son 20 yılda kadınların sadakatsiziğinde yüzde 40 artış yaşanmış. ''Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı?'' sorusuna, evliliği iyi olan kadınların %13'ü, evliliği kötü olan kadınların %100'ü ''Evet'' yanıtını vermiş. Bu sonuç mutsuz olan kadının aldatma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Aşk, sevgi, saygı, beğenilme arzusu kadını başka bir erkeğe yönlendirebiliyor. Aile baskısı, şiddet, eşin geceleri eve geç gelmesi, cinsel bencillik, kendine bakmaması gibi birçok neden kadını dışarıya iten faktörler arasında. Aslında erkek aldatması cinsel odaklıyken, kadın aldatması çoğunlukla duygusal boşluktan oluyor.

Haberin Devamı

Kadını aldatmaya iten 3 şey; hormonal nedenlerden, kötü giden bir evlilik, eşinin kendisini aldattığı düşüncesi...

Bizi hormonlarımız mı yönlendiriyor?

İnsanın tek eşli olduğuna dair bilimsel bir veri yok. Tek eşlilik; aile olmak, toplum inşa etmek için yaratılmış kurumlar (nüfusu artırmak, üreme, insanları düzende tutmak vs.) gibi gözükse de kaç kişi bunlara sadık kalıyor bu tartışılır. İnsan kusurlu bir varlıktır; istekleri hayalleri tarafından yönlendirilebilen... Bazen ilişkilerde eksiklikler, bazen duygu tatmini, bazen maddi tatmin aldatmalara sebep olabiliyor... Bazen biz arıyoruz bu eksiklikleri bazen de kendi geliyor ayağımıza. Mesela, aşık olduğumuz zaman salgılanan hormonlar bir süre sonra bitiyor ve aynı duyguları yeniden taze yaşamak istiyoruz. Bazen de duygu tatmini yerini başka eksiklikler alıyor ve tamamlayıcı öğeye yönelik yeni bir kişi arıyoruz. Aldatmak mı, tamamlanmak mı? Kimi duygusal tatmin için kimi maddi tatmin için... Sonuç olarak aldatan kim aldatılan kim?

Erkekler mi kadınları aldatır, kadınlar mı erkekleri

Asıl kendimizi mi aldatıyoruz yoksa?

İhtiyaçlarımızın; duygusal, hormonal, maddi boyutta olanların cinsiyeti var mı? Yok! Kadın ya da erkek...Hepimiz kusurluyuz... İlişkide tam anlamıyla ''Mutluyum'' diyenimiz de olduğunu sanmıyorum. ''Erkek aldatıyor'' savını düşünürsek, neden aldatıyor? Aldattığı için erkek suçluysa, peki ya beraber olduğu kadın? Ya da aldatan kadın suçlu savını düşünürsek, yanındaki erkek ne derece suçlu? Çok mükemmel olduğumuzu düşünürken, karşımızdaki buna rağmen gidiyorsa ''Artık mutluyum, böylesi daha iyi'' diye kendimizi ikna ederek aldattığımız aslında yine kendimiz miyiz?

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber