Geri Dön
Kadınlar efendi erkek yerine serseri erkek mi seviyor?

Kadınlar efendi erkek yerine serseri erkek mi seviyor?

Son zamanlarda sosyal medyada da sıkça gündem olan bir konu. Kadınların efendi erkek yerine serseri erkek sevdiği konusu. Peki kadınlar gerçekten serseri erkek mi seviyor? Seviyorsa neden? Bu bir yanılsama mı? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Popüler oldu


Son dönemde bazı kadın sanatçıların 'maço erkek' açıklamaları ve sosyal medyada bazı kadın arkadaşların maço ve tabir-i caizse 'keko' tipli bazı abileri paylaşmasıyla birlikte ortaya atılan bu iddiayı bir kadın olarak değerlendirmek istedim. Çünkü gerçekten bu bir akım olur ve eğer efendi seven kadınlar, olur da popüler oluyor diye serseri erkek severse diye endişelerim var. Çünkü eminim ki her kadın sevilmeyi, değer görülmeyi ve iyi bir ilişkiyi hak eder.

Karıştırılıyor


Bu sebeple kadınlar serseri ve maço sevdiklerini sanabilirler. Ama bence tamamen dışarıdan beğendiklerini söyleyebilirim. Çünkü maço ya da serseri biriyle birlikte olan hiçbir kadının ilişkisinden mutlu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kadınlarımızın biraz daha bilinçlendiği bir çağda her türlü işine, kıyafetine karışacak onu umursamayacak biriyle mutlu olması bence imkansıza yakın. He gördüğü her erkeği 'adam' etmeye çalışan cefakar ana kadın arkadaşlarımızı şöyle bir kenara koyuyorum. Bir de serserilik öyle kolunda dövmelerle, yakışıklı ve karizmatik bir şekilde sigara içmek sanılıyor da olabilir.

Ayrıca muhtemelen 'efendi erkek' terimini de bence tabir-i caizse 'süt çocuğu' terimiyle karıştırdıklarını düşünüyorum. Çünkü efendiliği aşırı kibarlık, aşırı naiflik ve sıkıcılık olarak tanımlıyorlar. Ama bence bu değil. Tam olarak artık eprisi defalarca yapılmış olsa da maskülanitenin toksikliğinden arınmış, oturmasını, kalkmasını bilen, ilişkisindeki kişiye değer veren ve umursayan biri neden olsun da sıkıcı olsun? Biraz garip. Bakınız Hadise; Kaan Yıldırım'la ilişkisi başlamadan önce 'biraz maço' bir erkeğin hayatında olmasını istediğini söylüyordu. Şimdi ilişkilerinin bitiş noktalarına bakalım: Hadise "Kaan beni çok yordu her şeyime karışıyordu" diyor. Yani maço ve serseri seviciliğin sonu ne yazık ki birçok ilişkide böyle.

Efendilik kazanacak!


Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali. Bu sebeple kadınlar üzerinde genelleme yapmak tabii ki doğru değil ama, maçoluğu ve serseriliği güya seven kadın arkadaşlarım eğer olayı biraz daha yüzeysellikten kurtarabilirlerse efendilik her zaman kazanır. Çünkü istediği kadar 'bruh girl' ya da maskülen bir kadın olsun herkes ilişkisinde 'değerli' hissetmek ister. Hepimiz değerliyiz lütfen herkes o değerin hakkını verecek insanlarla birlikte olsun. Teşekkür ediyorum önemli fikirlerimi sunup kadın arkadaşlarıma "Efendilik kazansın" diyorum.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber