Geri Dön
Kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanır?

Kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanır?

Tarihin en ilgi çeken konuları her daim kadın erkek ilişkileri olmuştur. Haliyle sadece sanat mecrası değil bilimin de konu edindiği meselelerdir. Queensland Üniversitesi bir grup uzman kendilerine vazife edinip kadınların nasıl erkeklerden hoşlandığını araştırmışlar. Bizlere de Molatik olmak düşüyor. Bakalım kadınlar hangi erkeklerle uzun, hangileriyle kısa ilişkileri tercih ediyorlar.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Kimi uzun boylu sever, kimi ortalama, bazısı sakallı, bazısı ‘beybi feyz’… Kısacası kadınların ilişki yaşamak istediği erkekler değişiklik gösterebilmektedir. Lakin bazı kriterler birçok kadında ortak noktaları bizlere gösteriyor. En önemlisi de sanırım karakter… Form geçicidir klas kalıcı.

Haberin Devamı

Her şey değil ama birçok şey

Giyim kuşam tarih boyunca insanlık için önemli bir kriter olmuştur. İlişkilerimizi düzenlerken kıyafetlere, yakışıklılığa, güzelliğe dikkat ederiz. Haliyle kadınlar da yüz güzelliklerine dikkat ediyorlar. Gayet de normal bir durum bu. Siz hiç 'Ay ben ayak parmaklarına dayanamam' diyen kadın gördünüz mü? Ayak parmağıyla bir kadını tavlayan erkek görmedim ben henüz.

Ben sana soruyor muyum hangi yüz diye?

'Maskülen paradoks' adı verilen araştırmayı, Queensland Üniversitesi'nden bir grup uzman yapmış. Farklı erkek tiplerinden hoşlanan kadınları bir araya toplamışlar ve bazı erkek resimleri göstermişler. Kaş çıkıntısının, alt çene hattının çok belirgin olduğu erkekler, sakallı erkekler filan... Hangilerinden daha çok etkilendiklerini de beyin hareketlerini ölçerek bulmaya çalışmışlar.

Haberin Devamı

Şöyle bir sonuç çıkmış ortaya: Kadınlar, kaş çıkıntısı olan ve alt çene hattının belirgin olduğu yüz hatlarına sahip erkekleri garip bir şekilde 'düzgün' buluyorlar. Öte yandan sakallı erkeklerin maskülenliğinden de etkileniyorlar.

Araştırma sonucunda, keskin yüz hatlarına sahip erkeklerin daha ziyade kısa ilişkiler için tercih edildiği, uzun ilişki arayan kadınların genelde sakallı erkekleri tercih ettiği ortaya çıktı. Kadınlar, tıraşlılara oranla sakallı erkekleri daha çekici buluyor. Diğer bir deyişle güçlü çene ve güçlü kaş çizgileri olan erkekler 'takılmak' için, sakallı erkekler 'evlenmek' için tercih ediliyor.

Sakal önemli bir etken

Kısacası baby face olun ya da olmayın; sakal her erkeği sosyal olarak daha egemen hale getiriyor.

Sakalı olmayanlar endişelenmesin; çünkü baby face bir yüzü ve o temiz hissi tercih eden kadınlar da var. 'Her satıcının bir alıcısı vardır' demişler.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber