Geri Dön
15 Nisan: Dünya Sanat Günü

15 Nisan: Dünya Sanat Günü

Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Bugün dünyanın her yerinde hayatımıza farklı renkler katan ve hayata bakış açımızı değiştiren sanatın ve ve sanatı icra edenlerin günü. Peki biz Dünya Sanat Günü'nü neden kutluyoruz? Dünya Sanat Günü ne zamandan itibaren kutlanıyor? Gelin, hep birlikte öğrenelim.

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

2019'da UNESCO tarafından...


Sanatın gelişmesini, yayılmasını ve beğenilmesini teşvik etmek için bir kutlama olan Dünya Sanat Günü, 2019'da UNESCO'nun Genel Konferansı'nın 40. oturumunda ilan edilmiş. Sanat, dünyadaki tüm insanlar için yaratıcılığı, yeniliği ve kültürel çeşitliliği besliyor ve bilgi paylaşımında ve merak ve diyaloğu teşvik edip insalığı birleştirmede önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden sanatın her daim hatırlanması ve kutlanması gerekiyor çünkü böylelikle sanatın gelişimini ilerletmek, özgür ve barışçıl bir dünyaya ulaşma araçlarımızı da güçlendirilmiş oluyor.

Loenardo da Vinci'nin doğum gününde


Her yıl, 15 Nisan, Leonardo da Vinci'nin doğum gününde Dünya Sanat Günü kutlanıyor. Bu gün, sanatsal yaratımlar ve toplum arasındaki bağları güçlendirmeye yardımcı oluyor. Sanatsal ifadelerin çeşitliliği konusunda daha fazla farkındalığı teşvik ediyor ve sanatçıların sürdürülebilir kalkınmaya katkılarını vurgulamış oluyoruz biz bu günde. Kültür, kapsayıcı ve eşitlikçi eğitimin önünü açabileceğinden, aynı zamanda okullarda sanat eğitimine ışık tutmak için bir fırsat oluyor Dünya Sanat Günü.

Öğrenilecek, paylaşılacak ve kutlanacak...


Dünya Sanat Günü'nde öğrenilecek, paylaşılacak ve kutlanacak çok şey var. Sanat tarih boyunca her zor durumda ayakta kalmayı başaran yegâne şey oldu. Hatta bu zorlu günleri atlatmamızda bize yardımcı olan biricik unsurlardan biri de diyebiliriz. Bu sebeple bugün dünyanın her bir köşesinde sokaklar, caddeler sanat eserleriyle dolduruluyor. Hayatımıza büyük bir anlam ve ışık katan Sanat Günü kutlu olsun. Sanatla iç içe olacağımız daha nice günlere.

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler