Geri Dön
Batman'in Joker'ini izledik, peki Joker'in Batman'i?

Batman'in Joker'ini izledik, peki Joker'in Batman'i?

Efendim Joker'i 2019 yılına kadar Batman'in gözlerinden ve Batman'e ait bir Gotham'da izledik. Peki ya, geçtiğimiz sene vizyona giren ve ortalığı ayağa kaldıran Joker filminin Gotham'ında bir Batman? O nasıl görünürdü? Yönetmen Todd Philips bu ihtimal hakkında konuşmuş.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Geçtiğimiz yıl, bambaşka bir çizgi roman uyarlamasıyla karşılaştık. "Süper kahraman filmi" desek tam olarak karşılamayacak filmin içeriğini. Zira Joker, bir süper kahraman filmi değildi. İzlediğimiz şey, bundan çok daha fazlasıydı. Joaquin Phoenix'in canlandırdığı ve Todd Philips'in yönetmenliğini üstlendiği Joker, müthiş bir başarı yakaladı. Eleştirmenler ve izleyiciler, izledikleri filmin başarısı konusunda emindi.

Haberin Devamı

Hayal kırıklığı yaratmadı

Joker, türlü beklentilerle hayatımıza dahil olduğunda herkes hem heyecanlıydı hem de hayal kırıklığı ihtimalinden bir miktar korkuyordu. Fakat film, olayın en başında yakaladığı o büyük rüzgarın karşılığını verdi ve beklenenden çok daha iyi bir şekilde karşımıza çıktı.

Büyük bir başlangıç

Joker'in vizyona girişiyle birlikte, süper kahraman ve çizgi roman filmleri için yeni bir dönem resmi olarak başlamış oldu: Anlatı yapısı güçlü, yetişkin odaklı ve düşünmeye döndüren filmler...

Devam filmi bekleniyor

Ancak bu güzel başarının bir karşılığı da oldu elbette. İzleyicilerin tamamı, Joker'in devam filmi çekilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Bunun için DC'ye de yönetmen Todd Philips'e de sürekli sorular yöneltiliyor. Peki Joker, devam filmi ile karşımıza çıkacak mı?

Haberin Devamı

Todd Philips konuştu

Yönetmen Todd Philips bu konuda epey hevesli. Ancak onun kafasından geçen çok daha farklı, çok daha heyecan verici ve işin açıkçası hepimizin çok daha büyük beklenti içerisine girmesini sağlayacak bir fikir. Hazırsanız anlatıyorum. Ben nefes nefese kaldım heyecandan, biraz da siz heyecanlanın!

"Joker'in Batman'i" güzel olmaz mı?

Todd Philips, eğer bir devam filmi ya da yeni Joker filmi çekecek olursa, bunun nasıl olmasını arzuladığıyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirmiş:

“Burada harika bir Gotham var. Buradaki Gotham’dan çıkacak olan Batman’in neye benzeyeceğini, nasıl ele alınacağını görmeyi isterdim. Bu filmi yapacağımı söylemiyorum. Benim ilgimi çeken, bizim filmimizin dünyasına dahil edilirken ortaya nasıl bir Batman çıkacağı.”

Yani dostlar, Todd Philips aslında hayallerimizdeki DC yönetmeni olduğunu bir kez daha kanıtlamakla kalmayıp, bunun üstüne koyuyor.

Yeni Gotham'da bir Batman...

Sahiden, biz hep Batman'in gözünden ve Batman'in evreninde bir Joker izledik. Peki, aksi mümkün olmaz mı? Bence olur! Hazır rengarenk, boğucu ve nefes kesen bir Gotham'la karşı karşıyayken bunu bir Batman ile taçlandırmak müthiş bir fikir olur.

Todd Philips ziyadesiyle haklı, bu projenin gerçekleşmesi hepimizi çok mutlu ederdi.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler