Geri Dön
Cazda son nokta: Elif Çağlar'dan ‘The Art of Time’

Cazda son nokta: Elif Çağlar'dan ‘The Art of Time’

Türkiye'de cazın sayılı kadın vokallerinden Elif Çağlar'ın son albümü, şu sıralar dinlenmesi gereken en elle tutulur çalışmalardan biri.

Burak Soyer
Burak Soyer

Son zamanlarda göğsümüzü kabarttığını rahatça söyleyebileceğimiz Elif Çağlar’ın son albümü ‘The Art of Time’ nu-DC Records etiketiyle yayınlandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde caz kompozisyonu eğitimi alan ve daha sonra New York’ta The Aaron Copland School of Music’ten mezun olan Çağlar, üçüncü stüdyo albümünde kelimenin tam anlamıyla vokalini konuşturuyor.

Haberin Devamı

Cover şarkılarıyla da tanıdığımız Elif Çağlar’a ‘The Art of Time’da Türkiye’nin caz denince akla gelen sayılı isimlerinden Çağrı Sertel, Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu eşlik ediyor. Birçok festivalde sahne alan Çağlar, on birinci ve on üçüncü Radyo Boğaziçi Ödülleri’nde iki defa ‘En İyi Caz Sanatçısı’ ödülünü aldı.

‘The Art of Time’a göz atacak olursak. Albümün New York caz çıkışlı olduğunu söylemek mümkün. Emprovize dokunuşlar şarkılara ayrı bir güzellik katarken, vokalin enstrümanlarla mükemmel uyumu dikkat çekiyor. Cazın köklerine sadık kalınarak kaydedilmiş bir albüm olan ‘The Art of Time’ı son zamanlarda kendi türündeki en albüm olarak göstermek mümkün. Meraklılarına duyurulur.

Benzer İçerikler