Geri Dön
Teşekkürler Bella Thorne: Panseksüellik artık 'bilinmeyen' değil

Teşekkürler Bella Thorne: Panseksüellik artık 'bilinmeyen' değil

Oyuncu Bella Thorne'un adı son dönemde sürekli şaşırtıcı şeylerle anılıyor. Kendisini tehdit eden hacker'lara çıplak fotoğraflarını yollayarak "Waooow" dedirten Thorne, bu kez de cinsel hayatına dair bir itirafta bulunmuş...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir 'malzeme' daha verdi

Bella Thorne, son dönemin en iyi çıkış yapan isimlerinden biri. Adından bahsettiriyor, dedikodu malzemesi veriyor... Kendisini tehdit eden hacker'lara çıplak fotoğraflarını yollaması ise efsaneydi. Oldukça cesaret gerektiren bu eylem sonrasında epey dikkat çekti, adından bahsettirdi Thorne. Ve bizlere bir dedikodu malzemesi vererek yine "Aaa" dedirtti.

Hassasiyet seviyemiz artacak

Daha önce biseksüel olduğunu açıklayan Bella Thorne, cinsel hayatına dair bir güncelleme yapmış. "Biseksüel değil, panseksüelmişim" diyerek cinsel hayatına dair en doğru bilgiyi bizlerle paylaşma gereği duymuş. Eksik olmasın. Bir rahatlama geldi bana açıkçası. Dalga geçmiyorum. Neden? Çünkü panseksüelliğin ne demek olduğunu artık daha fazla insan bilecek, cinsel yönelimlere artık daha fazla hassasiyetle yaklaşılacak.

İhtimaller daha geniş

Bilmeyenler için özet geçelim, biseksüeller kadınlardan ve erkeklerden hoşlanırlar. Panseksüeller ise trans erkek, interseks, trans kadınlardan da hoşlanıyor. Yani panseksüeller, yaşayan her insandan hoşlanabiliyor. Bu konu espri kaldırmaz ama herkesin en net şekilde algılaması için söylersek "Nefes alsın yeter"cilik aslında. Ama bu tabii ki 'azgınlık' anlamında değil. İhtimaller geniş diye düşünün. Dışardan bakıldığında biliyorum size çok fazla detaylı geliyor. Ama panseksüelliğin ne anlama geldiğini bilmemek değil öğrenmemek ayıp asıl.

"Öcü" muamelesi yapanlara biraz vizyon lütfen...

Birçok kişi Bella Thorne sayesinde panseksüellikten haberdar olmuştur diye umut ediyorum. Kendilerinden farklı olan herkese ve her şeye "Öcü" muamelesi yapanlar umarım bir tık olsun vizyon sahibi olmuştur. Cinsel yönelimleri bir mesele olmaktan çıkartacak şey önce en detayına kadar bilmek. Tümdengeliyoruz yani. Popüler kültür sayesinde her 'bilinmeyen'den minimal çapta da haberdar olmamız önemli. Böyle böyle cinsel yönelimleri ya da başka 'bilinmeyen'leri tanıma fırsatı yakalayacağız, tümevarabileceğiz ve daha hoşgörülü bir dünyaya kavuşacağız...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber