Geri Dön
'Black Mirror' 5. sezon Bandersnatch'i unutturabilecek mi?

'Black Mirror' 5. sezon Bandersnatch'i unutturabilecek mi?

Son yılların en büyük fenomenlerinden biri olan 'Black Mirror' dizisinin 5'inci sezonu için nefesler tutuldu. Fakat dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü 'Bandersnatch' hüsranından sonra bu defa nefessiz kalıp boğulabiliriz!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Black Mirror' geçtiğimiz aylarda 'Bandersnatch' adı verilen interaktif bir filmle hayranların karşısına çıktı. İzleyenlerin keyfinin kahyasına göre şekillendiği iddiasıyla yola koyulan 'Bandersnatch', büyük hayal kırıklığı yarattı. Teoride şahane olan 'interaktif film' projesi pratikte ne yazık ki çuvalladı. Birçok 'Black Mirror' hayranı gibi ben de bu projenin 'fazla aceleye geldiğini' düşünüyorum.

Haberin Devamı

Afişleri bile hazır

İddialı interaktif filmin beklentileri karşılayamadığı ortada. Sadece ben değil, birçok kişi aynı görüşte. Muhtemelen dizinin yapımcıları da... Böylelikle yıl sonunu beklemeden haziran ayında 5. sezon sürprizi yapmaya karar verildi. 5 Haziran'daki prömiyeri için gün sayan 'Black Mirror', 3 bölüm halinde izleyicinin karşısına çıkacak. Bu bölümlerin adları da belli: 'Striking Vipers', 'Rachel, Jack and Ashley, Too' ve 'Smithereens'... Afişler de çoktan yayınlandı.

Muhtemelen o kadar da sıradan değiller

'Smithereens'te bir anda gündem olan bir taksi şoförünü, 'Rachel, Jack and Ashley, Too'da hayranı olduğu yıldızla tanıştıktan sonra hayal kırıklığı yaşayan bir genci, 'Striking Vipes'ta ise yıllar sonra bir araya gelen iki arkadaşın hikâyesini izleyeceğiz. Yani her 'Black Mirror' bölümü gibi kağıt üstünde sıradan gözüken ama muhtemelen göründüğü kadar basit olmayan, komplike ve yaratıcı bölümlerle karşılaşacağız.

Haberin Devamı

Efsane dönüyor mu?

'Black Mirror'ın 5. sezonuna erkenden kavuşacak olmamız bence doğru bir hamle. Çünkü 'Bandersnatch' hüsranından sonra sıkı 'Black Mirror' takipçileri bile -mesela ben- diziyle arasına mesafe koymuştu. Muhtemelen 'yarım elma, gönül alma' mantığıyla erkenden kavuşacağız bu bölümlere. Şayet dizinin ilk sezonundaki gibi komplike ve çarpıcı olursa efsane kaldığı yerden devam edecek. 'Black Mirror'ın 5. sezonu Bandersnatch'i unutturabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

can.sisman@milliyet.com.tr

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Black Mirror 5. sezonu, yine hayal kırıklığı mı vadediyor?
- Black Mirror: Bandersnatch beklentileri karşıladı mı?
- Black Mirror Bandersnatch ile sinema nereye gidecek?
- Miley Cyrus'ın Black Mirror'da oynaması ironik olacak
- Black Mirror'ın kart oyunu gerçeğe dönüşür mü?
- Black Mirror 5. sezonun en büyük sürprizi ne?
- "En iyi 'Black Mirror' bölümü hangisi?" sorusunun cevabı yok
- Esra Erol, Black Mirror reklamında öz eleştiri mi yapıyor?

Benzer İçerikler