Geri Dön
'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nün 'Stefan Brankovic'i Fatih Yılmaz: 'Benim için büyük bir tecrübe oldu'

'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nün 'Stefan Brankovic'i Fatih Yılmaz: 'Benim için büyük bir tecrübe oldu'

Dönem dizileri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında oldukça trend. Türkiye'de özellikle Osmanlı dönemine ilişkin pek çok dizi bugüne kadar ses getiren başarılara imza attı. Bu dizilerden sonuncusu ise geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluştu. II. Murad dönemi ve II. Mehmed'in çocukluk yıllarını anlatan 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' dizisi, özellikle ümit vadeden genç yıldızlarıyla da dikkat çekiyor. Dizide 'Stefan Brankovic' karakterini canlandıran Fatih Yılmaz da bu isimlerden biri. Oyuncu Fatih Yılmaz'la 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' dizisine Molatik olduk...

Selin Ceylan
Selin Ceylan

Dönem dizileri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında oldukça trend. Türkiye'de özellikle Osmanlı dönemine ilişkin pek çok dizi bugüne kadar ses getiren başarılara imza attı. Bu dizilerden sonuncusu ise geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluştu. Bir süre önce yayın hayatına başlayan 'tabii' platformunda karşımıza çıkan 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' dizisi, konusundan oyuncularına kadar dikkat çeken bir iş. II. Murad dönemi ve II. Mehmed'in çocukluk yıllarını konu alan dizinin yapımcısı Kemal Tekden, yönetmenlik koltuğunda ise Kamil Aydın ve Ekran Kıvrak yer alıyor. Son dönemde alıştığımız gibi 8 bölüm süren ilk sezonu 7 Mayıs 2023'te izleyiciyle buluşan dizi, yalnızca dijitalde değil aynı zamanda televizyonda da yayınlanacak olmasıyla ilerleyen dönemde 'önce dijital sonra televizyon' geleneğini başlatabilir.

Haberin Devamı

Oyuncu Fatih Yılmaz, 21 Şubat 1994'te Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yılmaz, 2017 yılından itibaren dizi ve sinema sektöründe oyunculuk yapıyor.

'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' dizisi, tıpkı diğer dönem dizileri gibi birçok detayıyla bizleri geçmişe götürüyor ve yaratılan büyüleyici atmosferle izleyicileri kendine bağlıyor. Kıyafet, saç, makyaj ve o döneme ait kullanılan eşyalara titizlikle yer verilmesi sayesinde dikkat çeken bir sanat yönetimine sahip olan 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nde genç yıldızlar da kendilerine yer bularak oyunculuk dünyasına adım atıyor. Bu genç yıldızlardan biri de Fatih Yılmaz. Yaklaşık 6 yıldır sinema ve dizi sektöründe olan genç aktör, dizide canlandırdığı Brankovic karakteriyle bir adım öne çıkmayı başarıyor. Genç oyuncu Fatih Yılmaz'la 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' dizisine Molatik olduk ve onunla mini bir röportaj gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

'Benim için çok büyük bir tecrübe oldu'

* 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nde sıra dışı bir karaktere hayat veriyorsunuz. 'Stefan Brankovic' nasıl bir karakter? Böyle bir karaktere hayat vermek nasıl bir duygu?
- Hayat verdiğim karakter Brankovic hanedanlığından Stefan Brankovic. Kendisi 15'inci yüzyılda yaşamış bir Sırp hükümdar ve tarihin önemli figürlerinden biri. Hatta o dönem kendisine Sırp Ortodoks Kilisesi tarafından 'Aziz Stefan' lakabı verilmiş ve günümüzde de saygıyla anılmaya devam ediyor. Brankovic aynı zamanda Sultan II. Murat’ın eşi Mara Hatun'un da erkek kardeşidir. Dönemin siyasi ve askeri olaylarında etkin bir rolü var. Böylesi bir karaktere hayat vermek benim için çok büyük tecrübe oldu.

* 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nü sizin için diğer dizilerden farklı kılan ne?
- Yaklaşık 6 yıldır sinema ve dizi sektöründe oyuncu olarak yer alıyorum. Daha önce 'Uyanış: Büyük Selçuklu', 'Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı', 'Bozkır Arslanı: Celalledin' gibi birçok projede de yer aldım. Hatta şu anda yabancı bir yapıma ait bir sinema filmi projesindeyim. O da bir dönem işi. Tüm bu projeler arasında 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'ne gelirsek, öncelikle yapımcımız Kemal Tekden, yönetmenlerimiz Kamil Aydın ve Erkan Kıvrak ile çalışmak çok özel bir duygu. Tüm departmanlardaki ekip arkadaşlarım işlerini titizlikle yaptıkları için çok rahat bir iş deneyimi yaşadım. Dijital platforma yapılan ilk dönem projelerinden olması sebebiyle dizinin avangart bir pozisyonda olduğunu düşünüyorum. Böyle bir projede yer almak bana kendimi çok özel hissettirdi.

Haberin Devamı

Oyunculuğu 'hiçbir zaman bitmeyecek bir süreç' olarak gördüğünü söyleyen Yılmaz, her meslekte olduğu gibi oyunculukta da kendini geliştirmeyi ve eğitimler almayı, başarıya giden yolda 'olmazsa olmaz' olarak görüyor. Bugüne kadar 'Uyanış: Büyük Selçuklu', 'Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı' ve 'Bozkır Arslanı: Celalledin' gibi dönem dizilerinde karşımıza çıkan genç oyuncu, koyu Fenerbahçeli olduğunu özellikle belirtiyor.

'Dizinin ikinci sezonu gelecek'

Haberin Devamı

* Dönem dizileri ve filmlerinde kıyafetler, saçlar, makyajlar her zaman ilgi çekici oluyor. Siz diziye hazırlanırken o döneme ait karakterlerle empati kurarken zorlanıyor musunuz?
- O dönemde yaşayan insanlarla empati kurmamak mümkün değil çünkü mevcut dünyamızdaki bir çok şeyin kolaylığı o dönemde olmadığı için söz gelimi bir yerden bir yere bir haberi ulaştırmak bile günler, belki de aylar sürerken yaşadıkları zor şartlar ister istemez hissediyorum.

* Bundan sonra oynamak istediğiniz, "Bu rol için doğdum" dediğiniz bir dizi ya da film var mı?
- Tek bir karakteri ya da tek bir filmi söylemek zor. Daha önce yapılmış olan projelerden değil de cinayet temalı bir hikâyede olayları çözmeye çalışan bir polisi oynamak isterdim açıkçası. Oldukça heyecan verici olurdu. Böylelikle gündelik kıyafetlerle sette olmanın nasıl bir şey olduğunu da anlamış olurdum.

* 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü' sadece dijitalde değil, televizyonda da gösterimde olacak. Peki sizce bu durum dizinin başarısını daha da katlar mı? Dizinin ikinci sezonu gelecek mi?
- Sabit televizyon izleyicisinin artık yavaş yavaş dijital dünya ile tanıştığı bu dönemde 'Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü'nün önemli bir köprü olabileceğine inanıyorum. Dizimiz, hem dijitali hem de televizyonu besleyebilecek güçte. Dizinin ikinci sezonu da gelecek. Henüz senaryosunu okumasam da tarihe baktığımızda canlandırdığım Stefan Brankovic karakterini ikinci sezonda da görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Benzer İçerikler