Geri Dön
Aleyna Tilki'nin reklam filminden aldığı para neden olay oldu?

Aleyna Tilki'nin reklam filminden aldığı para neden olay oldu?

Aleyna Tilki, son iki yazdır bir dondurma reklamı filmi için seslendirdiği şarkılarla karşımıza çıkıyor. Tilki'nin reklam filminden aldığı para ve şarkıcının verdiği cevap olay olmuş. Peki neden? Aleyna Tilki'nin reklam filminden aldığı para neden olay oldu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Neydi o 'duygusal' iddia?

Aleyna Tilki 'Bu Benim Masalım' şarkısıyla sevenlerine güzel bir sürpriz yaptı. Bir dondurma reklam filmi için söylediği bu şarkı kimilerince beğenildi, kimilerince de "Bu ne ya" dedirtti. Ama konuşulmayı başardı Tilki. Ersay Üner ve Ozan Çolakoğlu imzalı şarkıyla epey can sıkıcı geçen 2020'e güzel bir iz bırakmayı başardı Tilki. Ama bu şarkı kadar 'duygusal' bir konuyla daha gündeme geldi Tilki. Neydi peki o 'duygusal' iddia?

"Bağış yapmayı çok seviyorum"

Tilki'nin reklam filmi için 1 milyon 500 bin TL aldığı iddia edildi. Çok büyük bir rakam değil mi? "20 yaşında bir gencin kazanabileceği bir rakam mı bu, gerçekten mi?" d,ye ortalık birbirine girdi, sosyal medya karıştı. Ama asıl bomba Tilki'nin bu iddialara verdiği cevap... Tilki, şunları söylemiş: "Yazılan ücretten daha fazla aldım. Bağış yapıyorum. Kardeşimin eğitimine ve kendi gelişimime harcıyorum. Bağış yapmayı çok seviyorum..."

İyilik eden iyilik bulur

Tilki'nin bu açıklaması iki sebepten ötürü müthiş önemli. Birincisi, hangi star "Ben o konuşulan paradan daha fazlasını aldım" diyebilecek kadar açık sözlü? Onun yerinde kim olsa "Ben o rakamı almadım, yalan" der, yalanlar. "Daha azını kazandım" der. Tilki ne yapıyor? Dürüstçe açıklıyor, "Yok" diyor, "Daha fazlasını aldım." Müthiş bir samimiyet bu. İkinci şahanelik kısmı ise bağış yaptığını açıklaması. Kendine saklamıyor Tilki. "Kendime de ayırdım ama bağış da yaptım" diyor. Gücü elinde tutmaya çalışmıyor, iyiliğe inanıyor. "Daha çok para kazanayım ki daha çok yardımım dokunsun" kafasında. "Biz" diyen bir kafa. Müthiş doğru. Uzun vadede ona mutlaka dönecek bu yaptığı iyilikler. İlla yol, su, fatura gibi düşünmeyin. "İyilik eden iyilik bulur" diye boşuna denmiyor. Henüz 20 yaşında bir genç kadının, hayatın en önemli şifrelerinden birini hayatında uyguladığını görmek de müthiş heyecan verici. Yaşla sınırlı değil aklımız. En önemlisi karakter. Ve iyi insan olmak. Tilki tüm zorlukların üstesinden rahatlıkla geliyor. Çünkü belli ki iyiliğe, kolektif ruha inanıyor. Doğrusunu yapıyor, doğru yolda Tilki...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler