SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Şehrin simgesi modern statlar

Antalya’da son 5 yıllık süreçte iki yeni stat dikkatlerden kaçmadı. Antalyaspor için yapılan 33 bin kapasiteli yeni stat A Milli Takımımızın da maçlarına ev sahipliği yaptı. Alanya’daki Bahçeşehir Stadı da yenilenip 11 bin kapasiteyle beğeni topladı.

|

 

Antalya şehrinde son 5 yıllık süreçte iki modern stat faaliyete geçti. Antalya’da merkez bölgede Antalyaspor için inşa edilen 33 bin kapasiteli yeni stat herkesi kendine hayran bıraktı. UEFA standartlarındaki stat A Milli Futbol Takımımıza da ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘25 stat’ projesi kapsamında yapılan stat özel bir mimariyle inşa edildi. Antalya’nın üzerinde barındırdığı pek çok antik kentin arenalarına benzetilerek tam yuvarlak bir tasarım belirlendi. 26 Ekim 2015’te açılışı yapılan stadyumun proje maliye 103 milyon lira oldu.

Alanyaspor’un Bahçeşehir Stadı da tamamı kapalı tribünlerden oluşmakta ve VIP, soyunma, basın, hakem, bilgi işlem odaları bulunmaktadır. Stat dışına da 40 dönüm alan üzerine 2 antrenman sahası, açık tenis kortu, voleybol, basketbol sahası ve 100 yataklı kamp eğitim merkezi yer almaktadır. Stadyum, UEFA ve TFF standartlarındadır.

Akrep heykeli

Dünya futbolunda ve diğer spor branşlarında her takımın kendine ait bir simgesi oluyor. Antalyaspor’da da dikkat çeken bir simge var. Akrepler olarak tanınan kırmızı-beyazlıların taraftar grubu da aynı ismi taşıyor.

Öte yandan yeni yapılan Antalya Stadı önüne de dev bir Akrep heykeli kondu. 2 metre yükseklik ve 7 metre uzunluk ile genişliğe sahip akrep heykeli, kırmızı-beyazlı takımın maçlarını oynadığı Antalya Stadyumu’nun önüne Nisan 2019’da yerleştirildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.