SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Peyniri kalkan gibi koruyan teknik! Küflenmesini önlüyor taptaze kalıyor

Peynir, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bu enfes yiyeceğin ömrü, doğru şekilde korunmadığında oldukça kısa olabilir. En yaygın sorunlardan biri ise küflenme. Özellikle hava ile temas eden peynirlerde, birkaç gün içinde yeşilimsi ya da gri küfler belirmeye başlar. Bu sadece peynirin görüntüsünü değil, tadını ve sağlığımızı da tehdit eder. İşte bu noktada peyniri adeta kalkan gibi koruyan bazı doğal yöntemler devreye giriyor.

|
Haberin Devamı İçin Tıklayın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.