SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Salça küflenmesini önleyen teknik! Üzerini kaplayacak şekilde serpiştirin

Evde hazırlanan ya da marketten alınan domates ve biber salçaları, uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede küflenebilir. Bu durum hem salçanın lezzetini bozar hem de sağlık açısından risk oluşturur. Küflenme, genellikle nemli ortam, hava ile temas ve sıcaklık değişimleri gibi faktörlerden kaynaklanır. Özellikle açıldıktan sonra buzdolabında saklanmayan salçalar, birkaç hafta içinde yüzeyinde beyazımsı, yeşilimsi lekelerle karşılaşabilir. Ancak bazı basit ve doğal yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla önlemek mümkündür.

|
Haberin Devamı İçin Tıklayın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.