SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

47/1-C Trafik Ceza Kodu Nedir? Madde 47/1-C Cezası Ne Kadar? (2024)

Kara yolları trafik kanunu özellikle trafikte can ve mal kaybını önlemek için çeşitli kurallar koymuştur. Bu kurallar hem sürücüler hem de yayalar için geçerlidir. Kanunda yer alan maddelere göre en çok sürücüler trafik kuralları hakkında cezaya tabii tutulur. İşte 47/1-c kodlu trafik cezası ile ilgili bilinmesi gerekenler.

|

47/1-c trafik cezası da sürücülerin trafik işaret levhalarına uymaması sonucunda yapılan cezai işlemdir. Bu cezai işlemler kara yolları trafik kanunu gereğince uygulanmaktadır.

47/1-C Trafik Ceza Kodu Nedir?

47/1-C trafik ceza kodu 2918 sayılı kara yolları trafik kanunu içerisinde yer alan bir ceza maddesidir. Cezaya göre trafik levhalarına, işaretlerine ve cihazlarına uymamak sonucunda bu ceza uygulanır. Çünkü kanuna göre sürücülerin mutlaka trafik levhalarına ve işaretlerine uyması gerekir.

“Trafik işaret ve kurallarına uyma zorunluluğu” başlıklı kanunun 47. Maddesinde 47/1-c bendi yer alır. Bu maddeye göre trafik levhalarına ve cihazlarına uyulmaması yasaktır.

Madde 47/1-C Cezası Ne Kadar? (2024)

2024 yılında bu maddeye uymayan sürücüler 690 TL ceza ödemek zorundadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.