Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

14 Şubat günü eşine kavuşacak

Zatürree teşhisi nedeniyle başvurduğu Şişli Memorial Hastanesi’nde bir haftadır yoğun bakımda tedavi gören usta tiyatrocu Tekin Akmansoy, dün sabah 09.03’te akciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

|

10 yıldır kalp hastası olduğu ve 5 yıldır da mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen 89 yaşındaki Akmansoy, geçen hafta yüksek ateş ve ishal şikayetleri nedeniyle acilen hastaneye kaldırılmıştı. Eşi Meral Akmansoy’u da 2002 yılında kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybeden Akmansoy’un cenazesi 14 Şubat Perşembe Sevgililer Günü’nde kaldırılacak.
Önce Kent Sineması’nda tören düzenlenecek. Ardından Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazı sonrası sanatçı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşinin mezarının yanında toprağa verilecek.

Ölümle dalga geçerdi
Akmansoy’un aynı zamanda “Kaynanalar” dizisinin yönetmeni olan kızı Arzu Akmansoy ile torunu ünlü şarkıcı Ozan Orhan hastaneye koştu. Arzu Akmansoy, “Sabah şarkılar söylüyordu. Aniden kaybettik. Ölümle dalga geçerdi. Türkiye’nin Nuri Kantarı’ydı”
dedi.
Hastaneye gelip başsağlığı dileyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Nuri Kantar müthiş bir isim ve sanatçıydı. Bizi çok güldürüp çok eğlendirirdi” diye konuştu. Bir süre küs kaldıktan sonra Akmansoy ile barışan torunu Ozan Orhon, “Helalleştik. Işığımı kaybettim. Ama ben dedemin adını yaşatmaya çalışacağım” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.