Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

8 Eylül'ün ‘Erkekler günü' ilan edilmesini istendi

.

|

KONYA'da eş ve aileleri tarafından şiddete maruz kalıp, Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'nde kalan yaklaşık 50 kişi, 8 Eylül'ün ‘Erkekler günü' ilan edilmesini istedi. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da sivil toplum kuruluşları ile birlikte işbirliği yapacaklarını Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu'na bu konuda başvuracaklarını söyledi.

Şefkat-Der Erkek Sığınna Evi’nde kalan şiddet mağduru erkekler sığınma evinde basın toplantısı düzenledi. ‘8 Eylül Dünya Erkekler Günü, Türkiye’ye ve Dünyaya’ kutlu olsun yazılı pankart açan erkekler, şiddet mağduru erkeklerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da, sığınma evinde, ailesi tarafından dışlanan ve şiddete maruz kalmış, töre mağduru, işsiz ve cezaevinden yeni çıkan erkeklerin faydalandığını belirtti. Erkeklerin, eş veya sevgililerinin adlatmaları sonucu bunalıma girdiğini anlatan Bulan, “Erkekler psikolojik olarak bunalıma girdikten sonra daha çok itilip, kakılıyor. Şiddet gören ve çeşitli nedenlerden mağdur olan erkekler sürekli unutuluyor. Erkelerin unutulması için 8 Eylül'ün ’Dünya Erkekler Günü’ olarak kutlanmasını istiyoruz Bunun içinde sivil toplum kuruluşları ile temasa geçtik. Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu'na da müracaat edeceğiz” dedi.

Bulan, TBMM'ye re erkekler gününün kutlanması için başvuracaklarını, erkek miletvekillerinin sayısını fazla olması nedeniyle bunun kabul edileceğini tahmin ettiğini belirtti. Bulan, 8 Eylül tarihinin özel bir nedeni olmadığını, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile özdeşmesi için o tarihi seçtiklerini söyledi. 8 yıl önce, eşinden şiddet gördükten sonra, işsiz kalan ve sokağa atılan 57 yaşındaki Fikret Şölen, “Sığınma evlerine ihtiyacımız var. Biz muhtaç insanlarız. Gördüğü şiddet sonucu psikolojisini yitirmiş arkadaşlarımız var” dedi. 52 yaşındaki Ahmet Ağırtıcı da, “Dünya da kutlanan önemli gün sayısı çok fazla. Hergün bir önemli gün kutlanıyor. Biz de ‘erkekler günümüz' olsun istiyoruz” dedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.