Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Abdullah Şahin mesleği ne Nilgün Belgün eski eşi mi? Abdullah Şahin kimdir kaç yaşında hayatı ve kariyeri...

Abdullah Şahin kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Oyuncu ve yönetmen olan Abdullah Şahin kariyerine erken yaşlarda başladı. 14 yaşında Tiyatro oynamaya başlayan oyuncu ilerleyen yıllarda Bursa'dan İstanbul'a gelerek abisinin yanında konservatuarda tiyatro bölümünü bitirecekti. Kariyerinde dönüm noktası Enver Demirkıran ile tanışması olan Abdullah Şahin Nokta İle Virgül tiplemeleri ile popülerliğini arttırdı. İşte Abdullah Şahin hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

|

Abdullah Şahin hayatı ve kariyeri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kariyerine erken yaşlarda başlayan 14 yaşında Tiyatro oynayan Abdullah Şahin oyunculuğa olan tutkusunu Bursa'dan İstanbul'a taşıdı. Konservatuar'da Tiyatro bölümünü bitirdi. Kariyerinde dönüm noktası ise Enver Demirkıran ile tanışması ve ortaya çıkardıkları Nokta İle Virgül tiplemesi ile oldu. İşte Abdullah Şahin hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

ABDULLAH ŞAHİN KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Abdullah Şahin 1 Ocak 1984 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Subay bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Abdullah Şahin'in Selçuk ve Haluk Şahin adında iki abisi vardır. Küçük yaşlarda oyunculuğa olan ilgisi ile dikkatleri üzerine çeken Abdullah Şahin Bursa Halkevi'nin Oda Tiyatrosu'nda sahneye çıkmaya başladı. İstanbul Hukuk Fakültesi'nde okuyan abisi Haluk Şahin'in yanına giderek ilerleyen yıllardan konservatuarda tiyatro bölümü okudu.

Tiyatro yapmaya başladıktan sınra Enver Demirkıran ike tanışması Abdullah Şahin'in kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Sadece TRT'nin yayın yaptığı dönemde Enver Demirkıran ile birlikte 'Nokta İle Virgül' adlı ikili kurup TV ekranında çıkmaya başladılar. İkilinin Nokta İle Virgül tiplemesi ekranlarda çok sevilirken popülariteleri sinema ve gazino salonlarına taşındı.

1982 yılında Nokta İle Virgül tiyarosunu Enver Demirkıran ile birlikte kurdular. 1983 yılında Enver Demirkıran ile yollarının ayrılmasının ardından Abdullah Şahin yolunda Nokta tiyatrosu adı ile devam etti.

Abdullah Şahin tiyatronun yanı sıra birçok filmde rol almış 2011 yılında kalp ameliyatı geçirmiştir.

EVLİLİKLERİ

Oyuncu ve yönetmen Abdullah Şahin ilk evliliğini kendisi gibi oyuncu olan Nilgün Belgün ile yaptı. 1972 yılında evlenen çiftin bu evlilikten Oylum Şahin adı 1973 yılında bir evlatları oldu.

Abdullah Şahin Nilgün Belgün ile boşandıktan sonra ikinci evliliğini 1982 yılında Belgin Şahin ile yaptı. Bu evlilikten 1993 yılında bir erkek evlatları dünyaya gelen çift 30 yıllık ilişkilerini Eylül 2012'de noktaladılar.

FİLM VE DİZİLERİ (YÖNETMEN)

2000 Süper Şamata

1995 Mülayim Üçüz Doğurdu (TV filmi)

OYUNCU OLARAK ROL ALDIĞI FİLM VE DİZİLER

1972- Şehvet Kurbanı

1975 Evde Kalmış Kızlar

1976 Ah Ne Güzel Nane Şekeri

1979 Nokta İle Virgül Paldır Küldür

1980 Şaşkın Milyoner

1981 Uyanık Aptallar

1984 Güldürme Beni

1985 Nokta İle Virgül Deh Deh Düldül

1995 Mülayim Üçüz Doğurdu

2000 Süper Şamata

2005 Ispanaktan Nağmeler

2012 Ateşteki Kağıtlar

2014 Mandıra Filozofu

2017 Deli Aşk

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.