Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Adana'da Anjelika Akbar konseri

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, Adana’da sevenleriyle buluştu. Yaşar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde Anjelika Akbar, kendi bestelerinin yanı sıra klasik müzikten örnekler de çalarak Adanalılara müzik ziyafeti yaşattı.

|

Ebu sanatçısı Garip Ay’ın gösterisi eşliğinde parçalarını çalan Anjelika Akbar, Adana’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Konser sonrası Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim gören çocuklarla buluşan sanatçı, öğrencilere müziğe nasıl başladığından nasıl bir eğitim aldığına kadar merak edilenleri anlattı.

“Türkiye’deki piyano eğitimiyle dünyadaki piyano eğitimi arasında ne gibi farklar var?” sorusuna Anjelika Akbar, “Türkiye’de piyanoya ilgi çok fazla ve insanlar sanata çok önem veriyor. Her ülkenin kendisine göre bir eğitim sistemi var. 'Yurtdışında böylei burada böyle' diye bir kıyaslama yapamam. Çünkü Türkiye’de çok değerli eğitimciler ve çok yetenekli öğrenciler var. Önemli olan bu ikisinin doğru zamanda doğru yerde buluşabilmesi" cevabını verdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.