Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

ADI FARKLI, TADI AYNI

Vitamin ve mineral bakımından zengin bakla, sofraların baştacı olmaya aday. İdilika Restoran’ın sahibi İdil Çimrin, bugün ‘Kopanista’ tarifi veriyor

|

TAZE BAKLA
Malzemeler:
- 500 gram taze sakız bakla (mümkünse çok taze, küçük boyda olanlar tercih edilmeli)
-5 diş sarımsak - 1 kuru soğan - 1/2 demet taze soğan n 1/2 demet dereotu - Zeytinyağı - Tuz - Şeker

Hazırlanışı:
Baklaları küçük küçük doğrayın, unlu ve limonlu suda bekletin. Tencerenin içine zeytinyağını, taze ve kuru soğanları, baklaları, şekeri, tuzu ve suyu ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştiğinde üzerine doğranmış dereotu ekleyin ve soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.


PATLICAN/KABAK PABUCAKi
Hazırlanışı: Girit kabaklarını ve patlıcanları uzunla-masına ikiye kesin. İçlerini oyup tuzlu suda haşlayın. Peyniri, maydanozu, dereotunu ve dilediğiniz baharatı karıştırın. Kabakların ve patlıcanların içini bu karışımla doldurun, fırına verin.

Malzemeler:- 4 küçük boy girit kabağı
- 4 küçük boy patlıcan
- 1/4 kalıp beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tutam tuz


ADA KÖFTESi
Malzemeler:- 500 gram kıyma - 1 rendelenmiş soğan -4 dilim ıslak ekmek içi (suya batırıp hafifçe sallayın ve kaba alın) - 1 yemek kaşığı kekik - 1 çay kaşığı karabiber -1 çay kaşığı tuz -3 yemek kaşığı un - Yarım su bardağı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı: Un hariç bütün malzemeleri 10 dakika kadar yoğurup köfte hamuru elde edin. Karışımı birkaç saat dolapta dinlendirin. Köfteleri arkalı önlü unlayıp kızgın yağda kızartın.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.