Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ağlayan çocuk lanetli mi?

Dünyanın en ünlü tabloların-dan biri olan "Ağlayan çocuk" hakkında garip iddialar var. La-netli olduğu söyleniyor ama...

|

Dünyanın en ünlü tablolarından biri olan "Ağlayan çocuk" hakkında garip iddialar var. Lanetli olduğu söyleniyor ama...
Güney Amerika ülkesi Şili’nin başkenti Santiago’da bir organizatörün, Cadılar Bayramı için düzenlediği partinin afişinde, dünyaca ünlü “Ağlayan Çocuk” resmini kullanması ülkeyi karıştırdı.

Organizatörler, partiyi olabildiğince insana duyurmak için afişi kentin işlek caddelerine ve alışveriş merkezlerine astı. Ancak, medyumlar ve ruh bilimi ile ilgilenen bazı kişiler, bu resmin lanetli olduğunu ve evinde saklayan insanlara kötü şans getirdiğini söyleyerek, afişin kaldırılmasını istedi.

Bu tartışma, o kadar büyüdü ki, ülkenin en çok satan gazetesi Las Ultimas Noticias (LUN), olayı “Ağlayan Çocuğun Tüyler Ürpenten Dönüşü” sözleriyle manşetine taşıdı. Gazetenin konuştuğu yaklaşık 80 Şilili resme sahip olduktan sonra başlarına hep kötü şeyler geldiğini, boşandıklarını, işlerinden atıldıklarını, evlerinde yangın çıktığını söyledi.

LANETİN GEÇMİŞİ

Seksenli yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio tarafından çizilen, “Ağlayan Çocuk” resmi, bir anda dünya çapında üne ulaştı. Özellikle Avrupa’da ardı ardına gelen olaylardan sonra, resim “lanetli” olarak anılmaya başladı. Öyle ki, bu resmin bulunduğu evlerde, yangın çıkıyor, her şey kül olsa da, bu resim sağlam kalıyordu. Hatta, 1985’te İngiliz The Sun gazetesi, okuyucularıyla birlikte bu resimden kurtulma kampanyası başlattı. Yüzlerce okuyucu, gazetenin binasının önünde toplanarak, “lanetli” resimleri ateşe verdi.

TÜRKİYE'DE FETHULLAH GÜLEN İLE ÜNLENDİ

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Sızıntı Dergisi, 1 Şubat 1979’da başladığı yayın hayatında ilk kapak resmi olarak 'Ağlayan Çocuk' tablosunu kullanmıştı. Derginin ilk sayısı 6 bin adet basılmıştı.

Fethullah Gülen'in 'M. Abdülfettah Şahin' takma adıyla dergiye yazdığı ilk yazı ise "Bu ağlamayı dindirmek için yavru" başlığını taşıyordu.

1979'da 'Ağlayan Çocuk' kapağıyla piyasaya çıkan derginin büyük ilgi uyandırmasının ardından Ağlayan çocuk resmi ülkenin dört bir yanına dağıldı. Minibüslerin, otobüslerin arkasına poster olarak asıldı. Ayrıca Fazilet Partisi Şişli örgütü bu resmi duyurularında kullandı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.