Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘Aile gibi olduk’

‘Kalk Gidelim’ dizisinde rol alan Sena Çakır ve Alican Okumuş, “Muğla’da tüm ekip hep beraberiz, aile gibi olduk” dedi.

|

‘Kalk Gidelim’ dizisiyle ekran serüvenine başlayan Sena Çakır ve Alican Okumuş, ilerleyen yıllarda yurt dışında eğitim almayı düşünüyor. Çocukluk hayallerini gerçekleştiren ikili, projede usta isimlerle oynamaktan keyif aldıklarını söyledi. Çakır ve Okumuş’la dizilerini, Muğla’da gerçekleştirilen çekimleri ve oyunculuk hedeflerini konuştuk.

- Dizi ikinci sezonuna giriyor. Karakterleriniz size neler kazandırdı?

Sena Çakır: Dudu’yla çok şey öğreniyorum. Bir sezon boyunca oynadığım karakter sayesinde, gözlemlemeyi öğrendim. Dudu’nun, yaşadığı ve yaşayacağı duyguları içselleştirip, onu anlamaya başladım.

Alican Okumuş: Halim’in bana kazandırdığı birçok şey var. Onun duyguları ve bakış açısıyla, olaylara daha safiyane bakma yetisini kazanıyorum. Dedesinden aldığı eğitimden ve yetiştirilme tarzından dolayı, hepimizin unuttuğu ailevi ve manevi değerleri hatırlatıyor.

- Çekimler Muğla’da gerçekleşiyor. İstanbul dışında olmasının avantajı ya da dezavantajları neler?

S.Ç.: Avantajı, kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz. Kaldığımız otelden sete 10 dakikada gidiyoruz. İstanbul’daki gibi saatlerimiz trafikte geçmiyor. Daha organik yaşıyoruz. Tek dezavantajı, ailemizden ve sevdiklerimizden uzak olmamız.

A.O.: Muğla insanı, sıcakkanlı ve misafirperver. Bizi çok güzel ağırlıyor. Dizi bittikten sonra herhangi bir zaman Muğla’ya gelsem, sorgusuz sualsiz kalabileceğim 7-8 arkadaşım var. Ekip olarak hep beraberiz, aile gibi olduk. Aileden uzakta kalmak biraz zor ama sevdiğimiz işi yaptığımız için, onu da idare ediyoruz.

- Dizi başlamadan önce bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydunuz? Reytinglerde zirvede olmasının sebebi ne?

S.Ç.: Böyle bir kadroyla başarılı bir iş olacağına inanmıştım. İzleyicimiz de bizi çok sevdi. Onların ilgisi ve sevgisi bizi motive ediyor.

A.O.: Reytinglerde birinci olmasının en büyük sebebi,seyircilerimizin bizden samimiyet alması. O aileyi gerçekten hissedip, onlarla yaşıyorlar. Bunu çekim yaptığımız köye gelen binlerce izleyicimizden de duyuyoruz.

- İlk defa bu projeyle ekrana geldiniz. İlk set günlerinde neler hissettiniz?

S.Ç.: Benim için değerli ve katkısı büyük bir proje... İlk set günümde karşımda Beyazıt Gülercan ve Yıldız Kültür vardı, onları hayranlıkla izledim. Ustalarla karşılıkla oynayınca, kendimi şanslı hissettim.

A.O.: Aslında daha önce sinema filmim var ama ilk dizim. İlk set günümde, çok tatlı bir heyecanım vardı. Çocukluk kahramanlarımla oynuyorum.

- Oyunculuktaki hedefleriniz neler?

S.Ç.: Oynadığım her rolün hakkını verebilmek, takdir kazanıp, ne kadar ilerleyebileceğimi görebilmek... Şu an çok başındayım ama ilerisi için ülkemden sonra, yurt dışında da eğitim almak istiyorum.

A.O.: İlk hedefim, kendimi geliştirip, kalifiye bir oyuncu olmak. Öğrenmek istediğim birçok metot var. Bugünlerde yurt dışında bir aktör stüdyosu araştırıyorum, sanırım dizi bittikten sonra gideceğim.

ALİCAN OKUMUŞ

“Çocukken pilot olmak istiyordum ama yaş ilerledikçe, oyunculuğa yöneldim. Ailem, kendi ayaklarım üzerinde
durabilmem adına, üniversitede sağlam bir bölüm okumamı istiyordu. Ben de mühendisliği tercih ettim.”

SENA ÇAKIR

‘Miss Turkey dönüm noktam’

- Modellikten oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?

İlk defa Miss Turkey’de böyle bir deneyimim oldu. Aklımda hep oyunculuk vardı. İsteğim ve hedefim bu yöndeydi. Bu yüzden kariyer planlamam da öyle oldu.

- Miss Turkey’den sonra hayatınızda ne gibi değişikler oldu?

Dönüm noktası oldu diyebiliriz. Ajansımla yollarım kesişti. Kendim için daha doğru bir kariyer planlaması yapmaya başladım. Daha emin adımlarla mesleğimde ilerliyorum.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.