Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

“AMACIMIZ KENDiMiZLE DALGA GEÇMEKTi”

‘Artist’teki rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan Jean Dujardin’in hem yönetip hem de başrolünü üstlendiği ‘Les Infideles/Sadakatsizler’, Fransa’da olay yarattı.

|

Filmin afişleri kadınları aşağıladığı gerekçesiyle kaldırıldı. Anlayacağınız dün vizyona giren film, tehlikeli sularda geziyor. Dujardin ise, “Amacımız kendimizle dalga geçmekti!” diyerek filmini savunuyor


Sadakatsizler filmi nasıl ortaya çıktı? Filmin ilham kaynağı neydi?
Amaç, kendimizle dalga geçmekti. Senaristlere; “Haydi çocuklar, bir araya gelelim ve her şeyi açık açık konuşalım” dedik. Çünkü bu konu; erkekler arasında bile tabu sayılır. Herkesin eski hikayelerini ortaya dökmesi için birkaç kadeh içkinin de yardımı oldu tabii. Bunu, bir otopsi gibi düşünün...


Fransız erkeklerini bu kadar çekici kılan şey nedir?
(Gülüyor) Bilmem, belki de aksanları. Nedeni, bilinen klişeler aslında. Fransız öpücüğü, zevk düşkünlükleri gibi klişeler. Aslında bunu tam olarak söyleyecek kişi ben olmayabilirim.
n Sizce neden çapkın erkekler kadınların daha çok ilgisini çekiyor?
Bilemiyorum. Güzellik çeker insanı en başta. Aslında bu durum bunu yaşayan kadın ve erkeğe göre değişir. Bazen görüntü, bazen durumun geçici olması, bazen gizem, bazen yaklaşım. Bu soruyu yanıtlamak gerçekten zor.

İyi evliliğin sırrı...
Eşinizle ideal çift olarak gösteriliyorsunuz. İyi bir evliliğin sırrı nedir?
Hiç bilemiyorum. Bence kendinize en uygun insanı bulmalısınız. Tabii yüzde 100 uyum diye bir şey var mıdır bilmiyorum. Kadınlar ve erkekler birbirlerinden çok farklılar. Bence en önemli şey birbirine saygı göstermek ve her şeyi yarı yarıya yürütebilmek. Siz karınızdan daha önemli değilsiniz. O da sizden daha önemli değil. Bu, bulunmaya çalışılması gereken bir denge. Bence bunun sırrı, saygı, birbirini dinlemek, çok eğlenmek ve çok gülmek. Ve hayata aynı açıdan bakabilmek.

Eşinizle aynı filmde oynamak nasıl bir duygu? İşle aşk birbirine karışınca ortaya daha güzel bir iş mi çıkıyor sizce?
Hayır. O önce bir oyuncu. Filmde rol almasının nedeni de bu. Tabii bu bana bir kolaylık sağladı; çünkü neyi nasıl yapabileceğini önceden biliyordum. Onunla çalışmak istedim ama bunun nedeni sanatsal, benim karım olması değil. Onun role çok uygun olduğunu düşündüğüm için o oynadı. Ama başkasıyla oynamanın daha iyi olacağını düşünseydim de öyle yapardım. Bence oyunun içinde gayet başarılıydık.

Hafif ve eğlenceli filmler istiyor

Hayran olduğunuz ve mutlaka çalışmak istediğiniz yönetmenler kimler?
Aslında özellikle çalışmak istediğim yönetmen yok. Özellikle şu kişiyle çalışayım diyemem. Ben daha çok hikâyeyle ilgileniyorum. İyi senaryolar okumak istiyorum. İyi karakterler görmek istiyorum. Bana biri projesinden bahsettiğinde beni ilgilendiren şey hikâye oluyor. Daha sonra onu kendi açımdan değerlendirip en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum.

Hangi tip rollerde daha çok keyif alıyorsunuz?
Aslında genel olarak ayırt edemem ama bu aralar biraz daha hareketli şeyler yapmak istiyorum. Bu komedi de olabilir, başka bir şey de... Daha önce ağır roller oynadım. Bu aralar daha hafif ve eğlenceli roller istiyorum.

Size ilham veren aktörler kimler?
Tabii çok fazla var. Amerikalı aktörler var; mesela Robert de Niro, Jeff Bridges. Fransız aktörlerden ise Belmondo, Gerard Lanvin. Tabii ki daha birçok aktörden ilham alıyorum.

Sinemaya nasıl başladınız? İlk filminiz hangisiydi?
Toutes ‘Les Filles Sont Folles’ ilk sinema filmimdi. Yönetmen Pascale Pouzadoux idi. Komediydi. Küçük bütçeli, küçük bir filmdi. Ama ben televizyonla tanındım aslında.

“Yaptığım iş mesleklerin en güzeli”

Hangisi daha keyifli? Oyunculuk, senaryo yazmak, yönetmenlik?
Yönetmenlik bana pek uygun değil. Bir projeyi başlatmayı, yapımını üstlenmeyi ve onu lanse etmeyi seviyorum. Tek başıma ya da biriyle birlikte yazmayı ve oynamayı seviyorum. Bence bu, mesleklerin en güzeli.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.