Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Anıl Piyancı kimdir, evli mi? Anıl Piyancı kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Rap müziğin başarılı isimlerinden Anıl Piyancı kim sorusu sıklıkla aratılıyor. Zeynep Bastık ve Ezhel ile yaptığı şarkılarla da dikkat çekmişti. Anıl Piyancı evli mi, eşi kim soruları da yanıt arıyor. İzmirli olan sanatçı, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde eğitim gördü. İşte, Anıl Piyancı biyografisi...

|

Anıl Piyancı şarkıları ile en çok sevilen rap müzisyenlerinden. Piyancı, 2007 yılında bir stüdyo kurdu, prodüktör olarak da çalıştı. Küçük yaşlarda rap'e olan ilgisini fark ederek 13 yaşlarında sözler yazmaya başladı. Sanatçı aynı zamanda grafiti ile de uzun vadede ilgilendi. Ezhel ile çalışmalarının yanı sıra birçok başarılı isimle şarkılar seslendirdi.

ANIL PİYANCI KİMDİR?

Anıl Piyancı, 17 Temmuz 1990 tarihinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 2007 yılında Yeşil Oda isimli bir stüdyo kurmuştur. Günümüzde çalışmalarını bu stüdyoda devam ettirmektedir. Rap vokalliği dışında prodüktör kimliğine de sahip. Piyancı, rap ve Hip-Hop tarzındaki müziklere olan ilgisini küçük yaşta keşfetmiş, bu alanda yetenekli olduğunu düşünerek ilk sözlerini 13-14 yaşlarında yazmaya başlamıştır. 14 yaşında ilk kaydını alan rap sanatçısı, aynı zamanda Hip-Hop'ın başka bir kolu olan grafiti sanatı ile de yıllarca uğraşmıştır.

Underground rap dünyasında yıldızı parlayan isim, MC'lik yapmıştır. 2006 yılından bu yana albüm çalışmalarını sürdürmekte ve çıkardığı albümlerin videolarını internet üzerinde yayınlamaktadır. Anıl Piyancı, 16 yaşında "Yeşil Oda" isimli ilk Hip-Hop stüdyosunu kurdu. Piyancı, 2012 yılında beraberindeki Grogi ile Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yarışma programına katılmış ve burada ikinci turda elenmiştir. Sonrasında albüm çalışmalarına devam eden Piyancı, son dönemde kurulmuş olan 8 kişilik grup ile birçok yeni çalışmaya imza atmıştır. Profesyonel ve resmi anlamdaki ilk albümü olan "Zaman Yok" isimli albümünü ise 2013 yılında piyasaya sürmüştür. 21 Mayıs 2014 yılında YouTube'da yayınladığı Anıl Piyancı - Bi Duman Hip-Hop şarkısıyla çıkış yaptı. Çeşitli ürünler ve tişörtler bastırdı.

2010'dan beri hip hop müzikle uğraşan Piyancı, 2011'de Ezhel'in "Sekiz" adlı şarkısında yer alan isimlerdendi. 2013 yılında yayınladığı Anıl Piyancı & Emrah Karakuyu feat. Şehinşah - Git video klibiyle büyük bir ivme kazandı ve hatırı sayılır bir kitleyi etkisi altına aldı. Sonrasında DJ Artz, Allame, Defkhan ve Hayki ile birlikte Kara Para, Dj Artz, Ezhel ve Patron ile "I am the King", DJ Artz, Ezhel ve Grogi ile "Bugün Biraz İçtim" şarkılarında yer aldı. "Adam Olmaz", "Kostüm", "Göründü Yol", "Boşver", "Palavra" ve "Olmazsa Olmaz"dan sonra "Nasıl Yani" filminin şarkısını söylemiştir. 2019'da Zeynep Bastık ile "Bırakman Doğru mu?" adlı şarkıyı akustik olarak seslendirdi. Şarkı Spotify'da Türkiye'de 2019 yazında en çok dinlenen şarkılar arasında yer aldı. Aynı yıl bazı reklam filmleri için şarkı yaptı. 2020'de MüzikOnAir ve Bahçeşehir Üniversitesi Radyosu'nun verdiği Müziğin Yıldızları Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Rap Müzik Sanatçısı ödülünü aldı. Aynı yıl Universal Müzik Yapım'la çalışmaya başladı.

ANIL PİYANCI EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Piyancı, 2016 yılından bu yana Sahra Piyancı ile evlidir. Çiftin uzun süredir bebek beklediği biliniyordu. Piyancı çifti kızlarını kucaklarına aldı.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.