Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Asker dizileri damga vurdu

Kumpas davaları, terörle mücadele ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği kahramanca operasyonları anlatan asker dizileri ekranın cazibesini artırdı

|

Bu yıl içerisinde ardı ardına ekranlara gelen asker dizileri, televizyon kanallarında yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Kumpas davaları, terörle mücadele ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği kahramanca operasyonları anlatan projeler, ekrana olan ilgiyi artırdı.

Ajans Press, ekranların gözdesi olan asker dizilerinin medya karnelerini inceledi. Yapılan araştırmaya göre; genç ve başarılı bir diplomat olan Fatih’in (Uğur Güneş) Virankaya Kaymakamlığı’nda başından geçen olayları anlatan Kanal D’nin ‘İsimsizler’i, 468 habere konu olarak medyanın en çok konuştuğu yapım oldu. Star TV’de yayınlanan ve özel kuvvet timinin hikâyesini konu alan ‘Söz’ 329 haberde, FOX TV’nin ‘Savaşçı’ dizisi ise 290 haberde yer aldı.

En çok ‘Söz’ izlendi

Yapılan reyting araştırmasına göre, başladığı günden bu yana en çok reyting alan dizi ‘Söz’ oldu. Dizi, Total izlenme oranında 96,06 rakamıyla liderlik koltuğuna otururken, ‘Savaşçı’ Total’de 69,59 reytingle ikinci, ‘İsimsizler’ ise 61,28 reyting alarak üçüncü sıraya yerleşti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.