Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘Assange’ın şifresi’ Milliyet Sanat’ta!

Milliyet Sanat ekim sayısında ‘Nehir’in oyuncuları Haluk Bilginer, Ayça Bingöl ve Canan Ergüder’i kapağına taşıyor. Dergide ayrıca 25 Ekim’de vizyona girecek olan ‘Wikileaks filmi’ ‘The Fifth Estate’ ile ilgili kapsamlı bir yazı da yer alıyor...

|

Milliyet Sanat dergisi ekim sayısında Oyun Atölyesi’nde bu aydan itibaren sahnelenecek olan “Nehir”in oyuncuları, Haluk Bilginer, Ayça Bingöl ve Canan Ergüder’i kapağına taşıyor.
Derginin dikkat çekici konuları arasında 25 Ekim’de vizyona girecek olan ve Wikileaks’i konu alan “The Fifth Estate” filmi hakkında kapsamlı bir yazı yer alıyor. Dünyaya duyurduğu belgeleriyle tarihin akışını değiştiren, açık ettiği bilgilerle dünyayı sarsan Julian Assange’ın Wikileaks’i ilk kurduğu dönemi ve Daniel Domscheit-Berg arasındaki ilişkiyi anlatan yapım “The Fifth Estate”, henüz yolun başında olan Assange’ın destekçisi ve çalışma arkadaşı Daniel Domscheit-Berg’in bakış açısıyla izleyiciye aktarılıyor.
Assange’ı anlaşılması zor, narsist bir insan olarak yansıtan ve bu nedenle eleştiri alan filmin çekimleri sırasında Assange’ın, başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch’e çekimler başlamadan önce, bu projeden vazgeçmesi için 10 sayfalık bir mektup göndermesi de yazıda vurgulanan noktalardan biri...
Oscar Ödülleri öncesi sinemaseverlerin tüyo aldığı Toronto Film Festivali’nde gösterilen ve 2013 - 2014 sezonunun en çok konuşulacak filmleri de derginin ekim sayısında. Plastik sanatlar sayfalarında ise 13. İstanbul Bienali ile eş zamanlı açılan sergilerin yanı sıra Elgiz Müzesi’nde Seyhun Topuz’un 42 yıllık sanat hayatı boyunca yaptığı eserlerinden bir seçkinin yer aldığı sergi de inceleniyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.