Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Ata’nın son valsi belgesel oldu

Sümer Ezgü, beş saatlik plastik makyajla Atatürk’ü canlandırdığı 7 dakikalık kısa metraj “Son Balo Vals&Zeybek” isimli belge filmini, 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Lüleburgaz’da vereceği konserinde dev ekranda seyircilere izlettirecek.

|

Ezgü’nün aynı zamanda proje sahibi, süpervizör ve müzik yönetmeni olarak görev aldığı filmde, Atatürk, kültür sanat yanıyla ele alınıyor. “Bursa Büyükşehir Belediyesi”nin desteğiyle, yönetmen Biray Dalkıran tarafından çekilen “Son Balo Vals&Zeybek” filminin görüntü yönetmenliğini Aşkın Sağıoğlu, yapımcılığını ise Jop Pr adına Arif Ekşi’nin üstlendi.

Ülkü Adatepe de rol aldı
Ölümünden 8 ay önce Bursa Belediyesi’nin davetine hastalığına rağmen katılan ve o gece son kez vals yapan ve zeybek oynayan Atatürk’ün, 70 yıl önce balonun gerçekleştirildiği Bursa’daki orijinal salonda yeniden canlandırıldığı filmde, Ata’nın manevi kızı Ülkü Adatepe de rol aldı.
Ezgü bu projeyle 10 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.