Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Banu Noyan: ‘Arkamdan koşsalar da yetişemezler’

Organizasyon dünyasının önde gelen isimlerinden Banu Noyan, uzun yıllardır hayalini kurduğu Artistik Sanatlar Akademisi projesini hayata geçirdi

|

23 yıldır iletişim ve organizasyon sektöründe başarılara imza atan Banu Noyan, en önemli şeyin üretmek olduğunu söyledi. Mesleğin ucuzlatıldığını ve işinden soğuduğunu anlatan Noyan, “Herkes organizatör, basın danışmanı, iletişimci, menajer… Neden üretip kafa çalıştırmazlar da, birilerini takip ederler bilmiyorum. Gerçi arkamdan koşsalar da yetişemezler” dedi.

- Artistik Sanatlar Akademisi projenizi hayata geçiriyorsunuz. Nasıl oluştu bu fikir?
Aslında 10 yıl önce hayaline başladım ancak kendimi hazır olduğuma ikna etmem bugünleri buldu. En önemlisi, çocuğumun eğitim almasını isteyeceğim, konularına vakıf, işinin ehli insanların eğitimci olduğu bir alt yapısı bulunmalıydı. Laf olsun diye kurulan bir akademi değil. Sektöre doğru eğitim almış gençler kazandıracağız.

- Hangi branşlarda eğitim vereceksiniz?
Yürüyüş-zarafet-adab-ı muaşeret, mankenlik ve podyum arkası, kişisel imaj geliştirme ve yönetimi, sunuculuk spikerlik, diksiyon-etkili konuşma, kamera önü oyunculuk teknikleri ve eğitimi gibi temel branşlar olacak.

- Podyumlara ya da ekrana adım atmak isteyenlere neler tavsiye ediyorsunuz?
Özellikle gençleri ve aileleri uyarıyorum, lütfen boş hayal ve vaatlerin peşine düşmesinler. Maalesef apartman dairelerinde ders veren insanlardan eğitim alıp, podyuma çıkmayı hayal ediyorlar. Vücut yapısı modelliğe uygun olanların ön seçmeyle alınacağı sınıflar oluşturuyorum.

- Peki ilgi nasıl?
Şubatta derslere başlıyoruz. İlk sınıflar doldu, heyecan verici.

- Kimler ders verecek?
Temel oyunculuk ve kamera önü oyunculuk teknikleri Derya Alabora, kamera önü eğitimi Armağan Çağlayan, sunucu-spikerlik Öykü Serter, Çiğdem Tunç, diksiyon-etkili konuşma Murat Atıl, kişisel imaj geliştirme Neslihan Yargıcı, piyano-solfej Mine Mucur başkanlıklarında, kendilerini ispat etmiş bir kadroyla yola çıkıyoruz. Mankenlik ve podyum arkası dersiniyse, ben ve ekibim vereceğiz.

- Akademi artık önceliğiniz mi olacak?
Kurumsal iletişim ve organizasyonda 23 yıl ... Elbette kopmam imkansız ama akademi sanırım göz bebeğim olacak ve ona göre mesai yapacağım.

- Meslekte kalıcı olmanın sırrı nedir sizce?
Kalıcı olmak zor ama her önüne gelen, vizesiz bu işe girdikçe, daha da karmaşık hale geliyor sektör. Herkes organizatör, basın danışmanı, iletişimci, menajer… Neden üretip kafa çalıştırmazlar da, kolaya kaçıp birilerini takip ederler bilmiyorum. Gerçi arkamdan koşsalar da yetişemezler ama bu ucuzculuk beni işimden ve sektörümden soğutuyor.

- Birçok yarışma projeniz var. Hep farklı şeyler yapma hırsınız var mı?
Öyle sanılabilir ama hiç hırslı değilim. Yarışım ve mücadelem kendimle. Başarı odaklıyım, başarısızlığı kabul edemiyorum. Ama gözü dönmüş biri olamam. Şunu söylemeliyim; işini düzgün yapmayan hiç kimseye ne tahammülüm ne de saygım olamaz.

- Size ‘işkolik’ diyebilir miyiz? Biraz da zorsunuz sanki?
İşkolik evet... Annem hep ‘Bunca yıldır bu işi yapıp, hâlâ nasıl heyecanlanıyorsun’ der. Zorum evet ama kime ve neye göre? Samimiyetle laubaliliği ayırt edemeyen, aklını çalıştırmayan herkes için zorum.

‘Ülkeme ve milletime aşığım’

- Eğlence ve sanat dünyasının merkezi İstanbul. Ancak siz Türkiye’nin en batısından, en doğusuna kadar uzanıyorsunuz. Bu kadar geniş bir çalışma ağı sizi zorlamıyor mu?
Organizasyonlarımızla her şehirimize ulaşmaya çalışıyoruz. Ülkeme ve milletime aşığım. Öyle misafirperver bir milletiz ki... İstanbul elbette muhteşem ama Anadolu’da yaşadıklarım bir başka oluyor, sanata çok değer veriyorlar. Yorgunluk
falan kalmıyor. Dün Adana’daydım bugün Konya’da. Bu da mesleğim sayesinde, Allah’ın bana bir lütfu.

‘Kişisel bakımı önemsiyorum’

- Kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?
Çok okuyorum, araştırıyorum ve gazetelerin mürekkeplerinin elime bulaşmasını seviyorum. İnternetten değil, gazetelerimi alıp tek tek bıkmadan okuyorum. Kişisel bakımımı önemsiyorum. Hoş, bunun herkes için önemli olması gerektiğini düşünüyorum ancak özellikle defilelerimdeki model arkadaşlardan bakımsız olanını gördüğümde çıldırıyorum ve çok kızıyorum. Kalan vaktimi de biricik kızım ve aileme ayırıyorum.

- Birçok dernekte aktif görev alıyorsunuz. Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Sosyal sorumluluklarımı çok önemsiyorum. Hayat paylaştıkça güzel, elimin ve gücümün yettiği her göreve hazırım.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.