Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Barış öncüsüyüm

Batman’daki film festivaline katılan Kadir İnanır, ‘Barış için halkların kardeşliğine inanıyorum. Çözüm süreci ile barışın öncüsü olacağım’ dedi

|

Türk sinemasının usta aktörlerinden Kadir İnanır, Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Yılmaz Güney Kürt Film Festivali’ne katıldı. Usta oyuncu, kalabalık bir sinemasever kitlesiyle birlikte yönetmenliğini Şerif Gören’in yaptığı 1987 yapımı ‘Katırcılar’ filmini izledi. Başrolünde yer aldığı filmin öyküsünü anlatan İnanır, bölgede katırlarla kaçakçılık yapan yöre insanın hayatını anlattıklarını söyledi.
İnanır, “Bu ülkede bir daha böyle bir film çekilmeyecek. Katırcılar’da bölgede katırla kaçakçılık yapan insanların hayatını anlatmıştık dediğimde Uludere ve Roboski’yi hatırladınız. Orada hayatını kaybedenler, çocuk yaşta öldüler. Onun için bu filmin tarihi bir önemi var” dedi.

‘Elimden geleni yapacğım’
Çözüm sürecine elinden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğini belirten İnanır, “Barış için halkların kardeşliğine inanan, şartlar ne olursa olsun barışa inanan bir yüreğe sahibim. Çözüm süreci ile barışın öncüsü olacağım” şeklinde konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.