Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

BiR KUNG FU ALBÜMÜ: ‘TÜM BU BAŞLANGIÇLAR’

Lisede başlayan hikayelerini bugüne kadar taşıyan Kung Fu, ‘Tüm Bu Başlangıçlar’ adlı ilk albümünü çıkardı.

|

Vokalde Öykü Akgürgen, gitarda Murat Altınöz, basgitarda Alp Okçu ve davulda Osman Konuray'dan oluşan grubun albümünde bir Barış Manço bir de Zeki Müren şarkısı yer alıyor


Nasıl bir araya geldiniz? Hikayeniz nasıl başlıyor?
Murat: Kung Fu’yu Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan kısa bir süre sonra kurduk. Bugünkü ekiple, lisedeyken müzik odasında kendi parçalarımızı çalıyorduk. Daha sonra kendimizi geliştirmek için cover parçalar da çalmaya başladık, önce Bronx ardından Kadıköy Buddha'yla birlikte uzun bir İstanbul gece hayatı serüveni başlamış oldu. Zaman içinde kadromuzda çeşitli değişiklikler oldu ama vokalde Öykü Akgürgen, gitarda Murat Altınöz, bas gitarda Alp Okçu, davulda Osman Konuray'dan oluşan son haliyle dokuz yıldır birlikteyiz.


Kung Fu ismine nasıl karar verdiniz? Bir anlamı var mı?
Alp: Bronx'taki ilk konserimizden sonra "Her hafta gelin, çalın" dediler, hemen bir isim bulmamız gerekiyordu, evrensel bir isim olsun, hafif bir mizah barındırsın istedik.

Yedi yıl sürdü Epeydir birliktesiniz. Albüm neden şimdi çıktı? Ne zaman karar verdiniz albüm yapmaya?
Öykü: 2006'da karar verdik. Albüm yapmaktan çok bestelerimizi hayata geçirmekti ilk amacımız. Yaptığımız düzenleme ve bestelerden çok olumlu tepkiler aldık, kendi istediğimiz biçimde duyurmak için prodüktörlüğü de üstlendik. Deneme yanılmayla geçen uzun bir süreçten sonra nihayet kayıtları tamamladık.

Bu albümde dinleyiciyleri neler bekliyor?
Murat: Senelerdir sahnede beraber çalan, iyisiyle kötüsüyle sahnedeki enerjiyi ve canlı performansı kayıtlara yansıtmak isteyen bir grubun albümü bu.

Manço ve Müren sürprizi Albümün çıkış şarkısı olarak 'Her Şey Sende'yi uygun görmüşsünüz... Bir sebebi var mı?
Alp: Açıkçası bu konularda stratejik davranmaya zorlamadık kendimizi. Klibin yönetmenliğini Burak Ertaş’ın yapmasını çok istiyorduk. Konuştuğumuzda ve parçalarımız arasından alternatifleri sunduğumuzda kendisi de klibi bu şarkıya çekmek istedi. İkinci klibimiz, Barış Manço düzenlemesi olan ‘Eğri Büğrü’ye çekilecek.

Evet albümde Barış Manço'dan ve Zeki Müren'den şarkılar var. Nedir önemi bu şarkıların sizin için?
Murat: Ben altı yaşındayken evde toplama bir Barış Manço albümü vardı. O albüm benim müziğe başlamamdaki en büyük etkendir. ‘Eğri Büğrü’yü ilk o albümde dinledim. Türkiye’de sadece ‘Hal Hal’ın 45’lik plağının arka yüzünde ve bir de Almanya’da özel olarak yayınlanan ‘Disko Manço’ uzunçalarında yayınlanmış. Birlikte çalmaya başladığımızda bu konuyu açtım ve herkes çok sıcak yaklaştı. Orijinal plakları, internet üzerindeki açık artırmalardan aradık, bulduk ve aldık. Daha sonra sahne için düzenledik. Sahnede ilk çaldığımız günden beri çok güzel ilgi gördü, dinleyicilerimiz bizimle birlikte söyledi, albümü alanların da beğeneceğini umuyoruz.
Öykü: Zeki Müren’in parçasını da düzenlediğimiz ve söylediğimizde çok iyi bir geri dönüş aldık. Bizim için her ikisi de çok değerli sanatçılar ve onların parçalarını düzenlemiş olmak ve parçaların bu şekliyle de beğenilmiş olması bizim için gurur verici.

"BiZE DUR DURAK YOK"

Kung Fu'nun bundan sonraki rol haritası nedir?
Öykü: İlk albümümüz ‘Tüm Bu Başlangıçlar’ın lansman konserini geçtiğimiz günlerde Babylon’da yaptık. Daha sonra çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz ağabeyimiz Tolga Akyıldız’ın düzenlediği bir gecede iki parçamızı seslendirdik ve hemen arkasından Vega’yla Bronx’ta aynı sahneyi paylaştık. Albüm çıktığından beri bize dur durak yok, böyle gitmesini de umut ediyoruz.
Osman: Önümüzdeki konser ve gelişmeleri Facebook ve Twitter’dan paylaşıyoruz, kungfuband olarak bize ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.