Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Bruce Willis'in 20 yıl önce yaşadığı kaza yeniden gündeme geldi

1985-1989 yıllarında yayınlanan 'Moonlighting' (Mavi Ay) dizisindeki 'David Addison' rolüyle dünya çapında üne kavuşan Bruce Willis, bilişsel yeteneklerini etkileyen Afazi hastalığına yakalandığı için oyunculuğa ara vermek zorunda kaldı. Dünyaca ünlü ABD'li aktör hakkında "hastalığının izi 20 yıl eski" iddiası gündem oldu.

|

Bruce Willis'in bir süredir hafıza kaybı sorunları yaşadığı konuşuluyordu. Sözlü iletişim kurmasını zorlaştıran Afazi hastalığı nedeniyle kariyerine ara veren Hollywood yıldızının, 20 yıl önce sette yaşadığı kaza ile sağlık sorunu arasında bağlantı kuruluyor.

'PATLAYICI ALNINA İSABET ETTİ' İDDİASI
Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis, 2003 yılında yayınlanan 'Tears of the Sun' (Güneşin Gözyaşları) filmini çekerken bir aksiyon sahnesinde yaralanmıştı. Ünlü oyuncu, daha sonra yapım şirketine bu kazanın yol açtığı zihinsel, duygusal ve fiziksel zarardan dolayı dava açmıştı. Zira özel efektler yapılırken patlayıcı alnına isabet etmişti.

ÜÇTE İKİ İŞİTME KAYBI!
1988 yapımı 'Zor Ölüm' filminde de otomatik silahtan yapılan ateşlemeler yüzünden 67 yaşındaki dünyaca ünlü aktörün, üçte iki işitme kaybı yaşadığı öne sürüldü.

Afazi, felç sonrası veya beyne alınan bir hasar sonucu tetiklenebiliyor. Usta oyuncunun yakın çevresi de Willis'in yaklaşık 20 yıldır zihinsel güçlükler yaşadığını söylüyor.

"HER PROJEYİ KABUL EDİYOR"
Son dönemde düşük bütçeli filmlerde de rol alan yıldız oyuncu, zaman zaman performansı nedeniyle eleştiriliyordu. Hafıza kaybı sorunlarıyla boğuşan 66 yaşındaki aktörün, bilinci açıkken olabildiğince para kazanmak istediği, bu nedenle kendisine teklif edilen her projeyi kabul ettiği iddia edilmişti.

"KARİYERİNE ARA VERİYOR"
Willis’in kızı Rumer Willis, sosyal medya hesabından, "Sevgili Bruce'un bazı sağlık sorunları yaşadığını ve yakın zamanda bilişsel yeteneklerini etkileyen Afazi teşhisi konulduğunu paylaşmak istedik. Bunun bir sonucu olarak Bruce, kendisi için çok şey ifade eden kariyerine ara veriyor. Ailemiz için gerçekten zorlu olan bir zamanda devam eden sevginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için çok minnettarız. Güçlü bir aile olarak bu süreçten geçiyoruz ve bundan hayranlarına da bahsetmek istedik çünkü onun sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.