Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Bruni'den İstanbul'a 'Fransız dokunuşu'

Carla Bruni, ‘French Touch’ albümünün tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’daydı. İlk kez Türkiye’ye gelen eski Fransa first lady’si, hayranlarına ‘En kısa zamanda yeniden gelme’ sözü verdi

|

Ekim ayında çıkan son albümü ‘French Touch’ı, ‘Bolca eğlence, bolca yaratıcılık ve döneminin en iyi müzikleri’ sözleriyle tanımlayan Carla Bruni, önceki akşam Zorlu PSM’de sahne aldı. Türkiye’deki ilk konserini Piu Entertainment ve 73 Organizasyon iş birliğiyle düzenleyen Bruni’ye, sahnede atmosfere romantik bir hava katan onlarca beyaz mum, piyano, çello, bas gitar ve akordeondan oluşan orkestra eşlik etti. 2008 yılından beri Nicolas Sarkozy ile evli olan eski Fransa first lady’si, konserin başlama saati 21.00’de hayranlarının karşısındaydı, “Umarım aşk şarkılarını seviyorsunuzdur, çünkü bende yalnızca onlar var” dedi.

Sesi ve şıklığıyla büyüledi

Bruni, ‘French Touch’ (Fransız Dokunuşu) anlamına gelen albümün tanıtımı turnesi için düzenlenen konserin açılışını, sözleri 1943’te Charles Trenet tarafından yazılan ve 1947’de piyanist Léo Chauliac tarafından bestelenen ‘Le Chemin des Rivières’ şarkısıyla yaptı. İlerleyen dakikalarda ise Trenet’nin bir Fransa güzellemesi niteliğindeki diğer şarkısı ‘Dolce Francia’yı seslendirdi. Performansının büyük bölümünü ayakta sergileyen ve zaman zaman gitar da çalan sanatçı, hem ‘Stil ikonu’ unvanının hem de 90’lı yılların en önemli süper modellerinden biri oluşunun hakkını verdi. Bugüne dek Valentino, Yves Saint Laurent ve John Galliano gibi pek çok önemli moda tasarımcısıyla çalışan Bruni, gecede tepeden tırnağa siyahlara bürünen ve Parizyen kadınlara özgü zarif bir stil ortaya koydu. Ara vermeden devam ettiği konserin sonlarına doğru ise kırmızı bandocu ceketini giydi.

Her şarkıdan önce kısa bir takdim konuşması yapan ve parçaların kendisi için ne ifade ettiğini anlatan sanatçı, 2002’de yayınladığı ‘Quelqu’un m’a dit’ parçasını seslendirmeden önce, çok yakın bir arkadaşının İstanbul ziyareti sırasında kendisini aradığını ve “Şu anda İstanbul’dayım. Takside senin şarkın çalıyor” dediğini anlatarak “İşte o şarkı, bu şarkıydı” girişini yaptı.
‘Lütfen gitmeyin’ dedi

Konser boyunca, efsane rock grupları Depeche Mode, Rolling Stones ve AC/DC’nin ‘Enjoy the Silence’, ‘Miss You’ ve ‘Highway to Hell’ gibi parçalarını da kendine özgü romantik yorumuyla seslendiren Bruni, bu cover albümü için efsanevi prodüktör, besteci ve müzisyen David Foster ile çalışmış. Yaklaşık iki saat süren konseri, orkestra arkadaşlarını tanıtarak sonlandıran sanatçı, sahneden ayrıldıktan sonra kendisini uzun süre ayakta alkışlayan seyirci için geri döndü ve salondan ayrılmak üzere olanlara, “Lütfen gitmeyin, sizin için iki şarkım daha var” dedi. Konser, Leonard Cohen’in ‘Hallelujah’ı ile sona erdi.


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.