Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Bu değişim sizi de şaşırtacak!

Konsept ve yönetimi kendisine ait performanslarla, Performans Sanatının Türkiye’de tanınmasını sağlayan ve sunduğu görme biçimleriyle seyirciyi şaşırtan, çağdaş sanata yön veren isim Arascan Dönmez bu kez bir kitapla geliyor.

|


Bir zamanlar 120 kilo olan Performans Sanatçısı ve oyuncu Arascan Dönmez nasıl zayıfladığını Holistik Beslenme Uzmanı Karen Hill ve Fitness Eğitmeni-Yaşam Koçu Tony Hill ile birlikte yayına hazırladığı “Başka Bir Hayat Mümkün” adlı kitapta anlatıyor.



Yazıları biten kitap için Dönmez’i kime poz vereceği yani Dönmez’in yeni halini hangi fotoğrafçının çekeceği de belli oldu. Fotoğraf Sanatçısı Bülent Uluçay ilk kez bir proje için baştan sona bir erkeği çekecek. Ağırlıklı olarak çalışma alanı kadın olan Uluçay, proje kendisine geldiğinde Dönmez’i sıradışı bulduğunu ve özellikle yüzünden etkilendiğini söyledi.

TESCİLLENMEK ÜZERE OLAN BİR YÜZ

Murat Renay’a verdiği bir röportajda “İyona’ya Dair” adlı şiirden yola çıkarak yakında bir enstitü tarafından yüzünün tescilleyeceğini açıklayan Dönmez için fotoğraf sanatçısı Uluçay şunları söyledi: Çok farklı bir erkek yüzü. Avrupa standartlarında olduğunu düşünüyorum. Çok yönlü ve en renkli erkek yüzü diyor olmaları biraz kafa karıştırıcı ve düşünce bulanıklığı yaratıyor ancak çok iyi bir erkek yüzü olarak tescillenmesinde hiçbir sakınca yok. Arascan ‘ın sözle ifade edilemeyecek bir enerjisi var.

JAMES DEAN DEĞİL, PAUL NEWMAN

Uluçay konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Çok pozitif ve inanılmaz derecede enerjik. İfadelerini James Dean’e benzettiklerini biliyorum ama bence Tom Cruise ve Paul Newman karışımı bir havası var. Bu benzetmeyi suratının hatları ve Avrupailiği için vurguluyorum çünkü aynı zamanda bir o kadar da kimseye benzemiyor.

ARASCAN’I ÇEKMEK HEM KOLAY HEM DE ZOR


Uluçay önümüzdeki hafta Arascan’ı belirledikleri konsept dahilinde çekmeye başlayacaklarını söyledi ve ekledi: Arascan’ı çekmek hem kolay hem de zor. Avantajları olduğu kadar dezavantajları da olan bir yüz. Daha çok güçlü ve iktidar sahibi bir Arascan Dönmez olacak benim karelerimde. Beklenmeyen bir hayli farklı olacak. Bugüne kadar yanlış insanlarla çalıştığını düşünüyorum. T.C sınırlarında yaşayan bir genç erkek olarak bu yüzle dışarıda bizi rahatlıkla temsil edebilir yakın zaman içinde. Doğru kişilerle kontakt kurduğu takdirde bu an meselesi.

DÖNMEZ: SADECE GÜZEL BİR ERKEK OLMAK BANA GÖRE DEĞİL

Dönmez ise proje kapsamında ama proje dışında konuştu bu kez: Bu kitabı çok önemsiyorum. Erkek-kadın herkese model olacak bence. Ancak son zamanlarda yüzümün güzelliğine yapılan vurgudan biraz rahatsızım. Sadece güzel bir erkek olmak bana göre değil. O güzellikle yaptığınız şey bence sizin markanız. Onu nasıl değerlendirdiğiniz. Etrafımda sürekli güzel kadınlar ve büyük bir ilgi tamam da nereye kadar?

PRENS WİLLİAM’I DA ÇEKMİŞTİ:

1978 yılında karanlık odada abisine yardım ederken fotoğraf sanatının büyüsüne kapılan Bülent Uluçay, mesleki kariyerine 1980 yılında Stüdyo fotoğrafçılığı yaparak başladı.

Saba Tümer ile Uğur Dündar'ın Ana Haber stüdyosunun Dekor fotoğrafları gibi birçok başarılı projeye imza attı. Hülya Avşar Show, BBG Evi, Yabancı Gelin, Rumeli TV, Saba Tümer'le Bu Gece gibi birçok televizyon proğramına ''Konuk Fotoğrafcı'' olarak katıldı. Ayrıca birçok dergide röportajları yayınlandı. Tekstil ve Moda firmalarına yapmış olduğu katalog çekimleri Backstage olarak Fashinone TV'de yayınlandı. Uluçay son olarak Londra’da asrın düğünü olarak bilinen Prens William ve Kate çiftinin düğün fotoğraflarını çeken tek Türk fotoğrafçıydı. Şimdi Arascan Dönmez için makine başına geçecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.