Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Bu İstanbul çok ‘cool’!

Dünyanın önde gelen sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film ikonlarını İstanbul’da buluşturan ‘Istancool’ Festivali başladı. Açılış törenine sanat dünyasından ünlü konuklar katıldı

|

Kreatif başkanlığını Demet Müftüoğlu’nun üstlendiği festivalin basın toplantısında konuşan yönetmen Alphan Eşeli, böyle bir festivali düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eşeli, “İstanbul bugüne kadar bir çok festivale ev sahipliği yapmaya alışık bir kent olmasına rağmen bu festivalle ilk kez böylesine geniş bir kültürel yelpazeden ismi bir arada ağırlıyor”dedi.
Açılış öncesinde 1 Temmuz’da Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın evsahipliğinde ‘Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a Bir Başkentin 8000 Yılı’ sergisinin özel gösterimi yapıldı. Istancool Festivali için düzenlenen özel davetin konukları arasında Nobel Ödüllü edebiyatçı Sir VS Naipaul, Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureyşi, müzisyen Michael Nyman, Vogue İtalya Genel Yayın Yönetmeni Franca Sozzani, ID ve Another Magazine dergilerinin Genel Yayın Yönetmeni Tony Chambers, Time Out’un kurucusu Tony Elliot, Kanadalı sanatçı Terence Koh ve Haluk Akakçe de yer aldı. Geceye ayrıca Suzan Sabancı Dinçer başta olmak üzere iş ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.