Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

'Bu rolün yeri benim için başka'

‘Atçalı Kel Mehmet’ filminin başrolü Gökhan Keser, karakter için bir ayda 10 kilo verdi. Keser, “Bugüne kadar canlandırdığım en farklı, kendimi gösterebileceğimi düşündüğüm rol oldu Atçalı. Yeri benim için başka” dedi.

|

Müzisyen ve oyuncu kimliğini bir arada devam ettiren Gökhan Keser, vizyondaki ‘Atçalı Kel Mehmet’ filminde başrolü üstleniyor. Bir yandan da stüdyoda müzik çalışmalarına devam eden Keser’le
yeni projelerini, film çekimlerinde neler yaşadığını ve Ruveyda Öksüz’le ilişkisini konuştuk.

- ‘Atçalı Kel Mehmet’ nasıl bir film?

Bol aksiyonlu, içinde aşk da, dram da olan gerçek bir hikaye. ‘Atçalı Kel Mehmet’in, bir halk kahramanın hikayesi. 1960 yılında Fikret Hakan’ın oynadığı, yıllar sonra bana nasip olan bir karakter.

- Rolü canlandırırken bir sorumluluk hissettiniz mi?

Kesinlikle. Öncelikle doğma büyüme İzmirli olduğum için gerçek bir efe hikayesinin içinde yer almak mutlu etti. Hemen akabinde Fikret Hakan’ın filmini izledim. Sonrasında oyuncu koçumla çalışmalara başladım. Yaklaşık 2-3 ay boyunca at binme, kılıç kullanma, dövüş, zeybek oynama ve güreş dersleri aldım. Bayağı yoğun, zorlu ama zevkli bir süreçti.

- Cemal Hünal’la çalışmak nasıldı?

Yaklaşık iki ay çiftliğinde çalıştık. Ukrayna’dan iki at eğitmeni de geldi. Cemal Abi ile oynarken çok rahattık çünkü doğrudan sete çıkıp karşılıklı oynamak başka, öncesinde vakit geçirip, sete çıkmak çok başka... Onunla karşılıklı oynadığım için çok
memnunum.

- Çekimler sırasında kazalar yaşandı mı?

Ben attan düştüm, kaburgamı çatlattım. Cemal, kemiğini kırdı. Onur Şenay da
attan düştü ama Allah’tan bir şey olmadı.

- Oyunculuktaki dönüm noktanız hangi proje sizce?

Her şeyin başlangıcı ‘Selena’ dizisi diyebiliriz. Bugüne kadar canlandırdığım en farklı, kendimi gösterebileceğimi düşündüğüm rolse Atçalı oldu. Gerçek bir karakter, dönem işi, rol için 10 kilo verdim, saçımı kazıttım... ‘Adama kel diyorsunuz, saçları var’ yorumları yapılmış, aslında hikaye öyle değil. Küçük yaşlarda başından geçen kötü bir olay yüzünden kafasının belli bir kısmında saçı çıkmıyor. O yüzden de küçük yaşlardan beri ‘Kel Mehmet’ diyorlar. Bu karakterin yeri benim için başka.

- 10 kiloyu ne kadar sürede verdiniz?

Çekimler öncesinde altı kilo vermiştim, sette de dört kilo verdim. Bir ayda toplam 10 kilo oldu.

- Sırada neler var?

Bir TV filmi çektik. ‘Seviyorum ama Arkadaşça’ ismi. Benim dışımda Hande Subaşı, Burak Kut, Bengi İdil Uras ve Ümit Erdim rol alıyor. Yeni dizi senaryolarını okuyoruz ama henüz bir şey çıkmadı. Dijital bir projemiz var. İsmi ‘Katil Kim?’ Dört bölüm bitirdik, bayağı set gibi çalışıyoruz. Ben baş dedektifi oynuyorum. İnteraktif bir oyun. Her hafta bir ünlü ölüyor, onun cinayetini aydınlatmaya çalışıyoruz. Uygulamayı indirip oynamaya başlıyorsunuz. Cinayeti çözen kullanıcılar, 50 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.

- Oyunculuk ve şarkıcılık arasında bir denge kurduğunuzu düşünüyor musunuz?

İkisini bir arada götürüyorum. Her boş kaldığımda yazıp çizmeye, beste yapmaya, yeni şarkılar dinlemeye özen gösteriyorum.

- Yeni albüm hazırlığı var mı?

10-15 parça topladık, içinden seçeceğiz. Belki albüm olarak çıkarırız, belki single. Şu an demoları yapıp, alt yapıları hazırlıyoruz.

- Sıla ile yeniden bir proje yapar mısınız?

İlk albümün prodüktörü Sıla ve Efe Bahadır’dı. Çok sevdiğim, müzikal kariyerimdeki dönüm noktalarından biridir. Diyaloğumuz hiç kopmadı. Her an her şey olabilir.

‘Ruveyda ile mutluyuz’

- Romantik biri misiniz?

Bunu benim söylemem doğru olmaz ama kız arkadaşım romantik olduğumu söyler. Sürpriz yapmayı severim.

- Ruveyda Öksüz’le ilişkiniz nasıl gidiyor?

Mutlu ve huzurluyuz. İki seneyi devirdik. Sevgi ve saygı içerisinde devam ediyoruz.

- Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

İnşallah, neden olmasın?

- 30 yaşına bastınız, hayatınızın bu dönemini nasıl anlatırsınız?

Yaşıma göre hep olgun birisiydim. 14 yaşından beri bir şekilde çalıştım, o olgunlaştırdı belki de. Şimdi daha olgun, daha temkinli oldum diyebilirim. 20’ler bitti, 30 yaşın vermiş olduğu bir hayat tecrübesi illa ki var ama kendimi hâlâ genç ve enerjik hissediyorum.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.