Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Caz Festivali’ne görkemli açılış

Damon Albarn’ın 4 yıl önce başlattığı Africa Express projesinin en anlamlı ayaklarından biri, önceki gün İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaydı.

|

Suriyeli Müzisyenler Orkestrası, 23. İstanbul Caz Festivali’nin açılış konserinde Albarn, Afrika ile Ortadoğu’dan konuk sanatçılarla sahneye çıktı. Savaş sonrasında her biri farklı ülkelere dağılmış olan orkestra ve koro, 5 yıldan sonra ilk kez bir araya geldi. Konseri Türkiye’deki Suriyeli mülteciler de izledi. Konserde konuk sanatçı olarak Cezayirli şarkıcı Rachid Taha, ABD’li Julia Holter, Senegalli kora müzisyeni Seckou Keita, Malili sanatçı Bassekou Kouyate, Suriyeli rapçi ve prodüktör Bu Kolthoum, Suriye ve Lübnanlı rapçi Eslam Jawaad, Lübnanlı rapçi Malikah, Tunus asıllı vokal Mounir Troudi ile Moritanyalı müzisyen Noura Mint Seymali ve Türkiye’den Ceza yer aldı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.